Berlin, 29. studenoga 2020. - Njemačka olimpijska sportska udruga (DOSB) pozdravila je obećanja njemačke Vlade, usmjerena prema očuvanju i zaštiti sporta tijekom i nakon pandemije COVID-19. Financiranje sporta putem saveznog Ministarstva unutarnjih i domovinskih poslova te graditeljstva (Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat) povećat će se s 279 milijuna na 293 milijuna eura.

Program "Coronahilfen Profisport", pokrenut početkom ove godine kao odgovor na pandemiju, također će biti proširen sukladno pravilima o subvencijama Europske unije. Ovaj program, koji je osmišljen kako bi pomogao oporavku profesionalnog sporta pogođenog pandemijom, trebao bi dobiti za 2021. godinu ukupni proračun od 200 milijuna eura. Za velike sportske događaje maksimalni limiti financiranja također će se povećati do kraja 2021. godine.

Ministarstvo će podržati svjetska i europska prvenstva u iznosu do 400 000 eura, u usporedbi s 150 000 eura, koliko je potpora iznosila ranije. Ostali događaji koji se smatraju izvanrednim mogu dobiti potporu do 200 000 eura (povećanje sa 75 000 eura).

- U teškoj situaciji za sportsku Njemačku ovo je izuzetno vrijedan signal i tračak nade za mnoge pogođene sportove. Zahvaljujemo svima koji su u tome sudjelovali i koji su tjednima i mjesecima s velikom predanošću radili na sastavljanju paketa koji doprinosi zaštiti, a time i očuvanju važnosti i raznolikosti sporta - rekao je predsjednik DOSB-a Alfons Hörmann.

Shema potpore izgradnji sportskih objekata u Njemačkoj također je dobila financijsku "injekciju" od ukupno 600 milijuna eura, dodijeljenih programu čije financiranje treba započeti u veljače 2021. godine. Zbog pandemije COVID-19 Njemačka je trenutačno u tzv. lockdownu.