Zagreb, 7. studenoga 2020. - S ciljem što veće pomoći sektoru sporta u doba pandemije koronavirusa, Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) je, na inicijativu Ministarstva turizma i sporta, odlučilo za 50 posto sniziti cijenu testiranja na COVID-19 (RT-PCR) u odnosu na cijenu određenu Cjenikom Zavoda za testiranje na SARS-CoV-2 RT-PCR-3 ciljne sekvence. Pogodnost povoljnijeg testiranja iz ove odluke mogu koristiti pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, paraolimpijci, olimpijci i drugi sportaši.

 

Također, kako bi se još više olakšalo sektoru sporta u financiranju navedenih testova, Ministarstvo turizma i sporta dalo je uputu Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) za otvaranje posebne stavke u dijelu Programa javnih potreba sporta, a s koje će se sufinancirati testiranje te će odobriti prenamjenu neiskorištenih sredstava za tu svrhu.

Sukladno uputi, o načinu korištenja ove pogodnosti, u priopćenju Ministarstva turizma i sporta stoji i to da će Zdravstvena komisija HOO-a izraditi poseban protokol.

 

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na linku:

https://www.hzjz.hr/ravnateljstvo/primjena-odluke-o-povlastenoj-cijeni-testiranja-na-sars-cov-2-rt-pcr-3-ciljne-sekvence-testiranje-na-covid-19-rt-pcr/