Ispis

Zagreb, 16. kolovoza 2020. - Unatoč pandemiji koronavirusa, borci ultimate fighta ne miruju, a održan je i dugo najavljivani dvoboj "teškaša" UFC-a (Ultimate Fighting Championship). U noći sa subote na nedjelju američki Hrvat Stipe Miočić (37) obranio je u Las Vegasu naslov prvaka u teškoj kategoriji, pobijedivši Amerikanca Daniela Cormiera (41) jednoglasnom odlukom sudaca.

Prije dvije godine Cormier je u drugom međusobnom dvoboju oduzeo Miočiću naslov, ali mu je 37-godišnji borac iz Clevelanda uzvratio s dvije pobjede zaredom, potvrdivši status najvećeg UFC teškaša svih vremena.

Premda se bori pod američkom zastavom, Miočić pri nastupima u ultimate fightu već godinama s ponosom ističe svoje hrvatsko podrijetlo te na taj način promovira i svoju drugu domovinu.

Čestitku za najnoviji uspjeh Miočiću su uputili i čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop:

Dragi Stipe,

u ime hrvatske olimpijske obitelji i u osobno ime čestitamo ti na naslovu najboljeg teškaša današnjice u UFC-ovoj mješovitoj borilačkoj kombinaciji, u kojoj se stalno potvrđuješ kao sjajan boksač i hrvač te neizostavno - ponosni Hrvat!