Peking, 10. srpnja 2020. - Kako prenosi agencija Associated Press, zbog pandemije koronavirusa Kina je najavila otkazivanje svih međunarodnih sportskih natjecanja do kraja godine, osim testnih događaja za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine. Tako je priopćila kineska Opća uprava za sport.

Takva najava mogla bi izravno utjecati na održavanje šest teniskih (WTA) turnira, uključujući i prestižnu završnicu WTA toura na kraju godine, a koja bi se trebala održati u studenome u Shenzhenu. Osim ženske konkurencije, Kina je također trebala biti domaćin i četiri muška teniska (ATP) turnira.

No, ni nakon najavljene mogućnosti da bi WTA događaji mogli biti otkazani, izvršni direktor WTA-a Steve Simon ne gubi nadu. Kazao je kako još nije jasno hoće li Kina u potpunosti otkazati sve međunarodne sportske događaje do kraja 2020. godine, uključujući i WTA turnire, jer "odluka još nije konačna i nema naredbodavni karakter". 
Ostali događaji koje bi mogla pogoditi ova najava su dva velika (muško i žensko) golf natjecanja koja se trebaju održati u Šangaju. Xiamen je trebao biti domaćin azijskog prvenstva u sportskom penjanju u listopadu, dok je Guangzhou u prosincu trebao biti domaćin finala Svjetske turneje u badmintonu.
Dvije biciklističke etapne utrke koje bi se trebale održati u listopadu također su na udaru mogućeg otkazivanja - muški "tour" u Guangxiju i ženski "tour" po otoku Chongming.

Do sredine srpnja Kina bi mogla dosegnuti brojku od 85 000 zaraženih osoba (trenutačno je 83 500 slučajeva zaraženih koronavirusom), s više od 4600 slučajeva smrtnih slučajeva. (insidegames/hoo/vk)