Zagreb, 7. svibnja 2020. - Pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač darovao je u ime Hrvatskog olimpijskog odbora kontingent od oko 1000 majica Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Majice su prvotno osigurane za provedbu programa: „Promicanje sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja i zdravstvenog turizma u lokalnim sredinama“, a budući da zbog situacije s pandemijom koronavirusa (Covid-19) program nije u cijelosti proveden, donirane su osoblju druge najveće bolnice u Republici Hrvatskoj.

Na majicama je istaknuto znakovlje KBC-a i HOO-a te natpis "#ostanidoma", a preuzeo ih je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice prof. dr. Mario Zovak, zahvalivši na donaciji. Podsjetimo, istu donatorsku gestu prema vrijednim je djelatnicima ove bolnice tijekom ožujka i travnja u dva navrata realizirao i Hrvatski judo savez. 

- Ovo je samo mala gesta zahvalnosti liječnicima i medicinskom osoblju KBC-a Sestre milosrdnice koji su u ovom teškom vremenu na prvoj crti borbe protiv koronavirusa - poruka je Siniše Krajača. (hoo)