Rim, 31. ožujka 2020. - Komisija sportaša Europskih olimpijskih odbora (EOO) uputila je pismo podrške i ohrabrenja svim europskim sportašima i sportašicama, opterećenim aktualnom kriznom situacijom. Članovi Komisije pozdravili su odluku o odgodi OI Tokio 2020. za iduću godinu:

 

Dragi sportaši, dragi prijatelji,

Komisija sportaša EOO-a u potpunosti podržava odluku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju do 2021. jer zdravlje, sigurnost i dobrobit svih sportaša kao i svih uključenih u Igre sada je najvažnija briga u borbi protiv pandemije koronavirusom (Covid-19).

Kao vaši predstavnici, svjesni smo izazova s kojima se trenutačno suočavate. Ta je situacija mogla utjecati na puno aspekata vaših života, od ograničenih mogućnosti za odgovarajuće treniranje do potencijalnog planiranog povlačenja iz aktivne karijere nakon Tokija 2020. ili odgođenog planiranja obitelji.

Nastavit ćemo se boriti za vaša prava i mogućnosti i osiguravati nastavak dobivanja podrške koju trebate i zaslužujete tijekom ovog vremena bez presedana. Upravo u ovim trenucima treba se čuti glas sportaša glasnije nego ikad i stoga snažno potičemo svakog od vas na povezivanje s nama i dijeljenje vaših iskustava, briga i pitanja, dok kročimo zajedno kroz istu stvarnost.

Nastavit ćemo direktno komunicirati s Komisijom MOO-a za sportaše i obvezujemo se da ćemo vam davati najažurnije i najpouzdanije informacije.

Potičući sve sportaše da ostanu sigurni, zdravi i aktivni, radujemo se što ćemo vas sve vidjeti kako se natječete u svojim najboljim izdanjima na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine. (eoo/hoo)