ZAGREB, 12. ožujka 2020. - U Središnjem državnom uredu za šport (SDUŠ) održan je sastanak državnog tajnika SDUŠ-a Tomislava Družaka s čelnicima pet krovnih sportskih udruga te predstavnicima najvećih sportskih saveza u Republici Hrvatskoj na temu postupanja i djelovanja u području sporta za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. SDUŠ je preporučio odgodu svih sportskih natjecanja u RH do 1. travnja.

Preporučuje se otkazivanje svih međunarodnih natjecanja kojima je domaćin Republika Hrvatska kao i nacionalna sportska natjecanja svih razina do 1. travnja 2020. za što se zadužuju nacionalni sportski savezi i krovna sportska udruženja.

Preporučuje se svim nacionalnim sportskim savezima i krovnim sportskim udrugama planiranje rezervnih termina za održavanje natjecanja, odnosno planiranje scenarija za kraću natjecateljsku sezonu ili manji broj natjecanja.

Za treninge se daje preporuka pridržavanja svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša.

Preporučuje se i otkazivanje svih putovanja na međunarodna natjecanja, a posebno u područja koja su definirana kao područja ugroze.

Središnji državni ured za šport u suradnji s Nacionalnim stožerom za civilnu zaštitu pratit će sva događanja te sukladno tome donositi daljnje preporuke.