Preporuke za zaštitu od koronavirusa

 

Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja
Ograničavanje okupljanja i druge epidemiološke mjere i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, uključujući i sportske aktivnosti
Tko ima pravo na povoljniju cijenu testiranja
Upola jeftinije testiranje na koronavirus za sportaše, paraolimpijce i pripadnike HGSS-a
Primjena brzih testova na SARS-CoV2; kriteriji za testiranje, prekid izolacije i karantene – obavijest
Obveze organizatora sportskih natjecanja
Preporuke za trening u vrijeme Covida 19

Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom
Preporuka za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima
Preporuke za očuvanje zdravlja sportaša

Preporuke HZJZ-a za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima 

Opće higijenske mjere

 

Kontakt epidemiologa u dežurstvu: 098 / 22 77 53
Kontakt za sve koji dolaze iz inozemstva: 0800 99 99
Dodatni kontakti za sudionike u sportu: 099 / 210 23 28, 01 / 36 50 565
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

E-mail adrese za sve upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službene stranice Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

113 – Novi pozivni centar za sva pitanja vezana uz koronavirus

Berlin, 29. studenoga 2020. - Njemačka olimpijska sportska udruga (DOSB) pozdravila je obećanja njemačke Vlade, usmjerena prema očuvanju i zaštiti sporta tijekom i nakon pandemije COVID-19. Financiranje sporta putem saveznog Ministarstva unutarnjih i domovinskih poslova te graditeljstva (Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat) povećat će se s 279 milijuna na 293 milijuna eura.

Zagreb, 28. studenoga 2020. - Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. Odlukom su reducirane i pojedine sportske aktivnosti.

Pariz, 20. studenoga 2020. - Tijekom videokonferencije sa sportskim čelnicima, uključujući i predsjednika Francuskog nacionalnog olimpijskog i sportskog odbora (CNOSF) Denisa Masseglia i predsjednika Organizacijskog odbora OI Pariz 2024. Tonyja Estangueta, francuski predsjednik Emmanuel Macron dogovorio je paket financijske potpore sportskom sektoru u iznosu od 400 milijuna eura. Taj iznos namijenjen je za oporavak sportskih klubova i udruga od posljedica pandemije koronavirusa, a poslužit će i kao važan poticaj pripremama Pariza za OI i POI 2024. godine.