Preporuke za zaštitu od koronavirusa


Preporuke za očuvanje zdravlja sportaša

Preporuke HZJZ-a za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima 

Opće higijenske mjere

 

Kontakt epidemiologa u dežurstvu: 098 / 22 77 53
Kontakt za sve koji dolaze iz inozemstva: 0800 99 99
Dodatni kontakti za sudionike u sportu: 099 / 210 23 28, 01 / 36 50 565
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

E-mail adrese za sve upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službene stranice Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

113 – Novi pozivni centar za sva pitanja vezana uz koronavirus

Zagreb, 27. svibnja 2020. - Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) Tomislav Družak poslao je krovnim udrugama hrvatskog sporta (HOO, HPO, HSSG, HASS, HŠSS) dokument pod nazivom Izmjena i dopuna državnog proračuna RH za 2020. godinu i projekcija za 2021. i 2022. godinu, kojeg je na sjednici od 18. svibnja potvrdio i Hrvatski sabor.

Lausanne, 14. svibnja 2020. - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) predviđa da će snositi troškove do 800 milijuna američkih dolara zbog dijela odgovornosti za organizaciju odgođenih Olimpijskih igara Tokio 2020. Taj ukupni iznos namijenjen je za pokrivanje troškova organizacije Igara kroz proširene aktivnosti MOO-a (do 650 milijuna dolara) te kao paket pomoći olimpijskom pokretu, uključujući međunarodne sportske federacije, nacionalne olimpijske odbore i druge organizacije u članstvu MOO-a (do 150 milijuna dolara). Izvršni odbor MOO-a prihvatio je ovaj financijski plan na videosjednici u četvrtak.

Zagreb, 10. svibnja 2020. - Zbog dodatnog stabiliziranja epidemiološke situacije u RH, Nacionalni stožer Civilne zaštite (NSCZ) najavio je od ponedjeljka, 11. svibnja 2020., početak treće faze popuštanja antipandemijskih mjera (COVID-19). Na snagu stupaju izmjene mjera ograničavanja, pa se tako omogućava okupljanje do 40 osoba (umjesto dosadašnjih pet), a izvan snage se stavlja i odluka o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka, tzv. e-propusnica.