Preporuke za zaštitu od koronavirusa

Preporuke za trening u vrijeme Covida 19
Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom
Preporuka za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima
Preporuke za očuvanje zdravlja sportaša

Preporuke HZJZ-a za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima 

Opće higijenske mjere

 

Kontakt epidemiologa u dežurstvu: 098 / 22 77 53
Kontakt za sve koji dolaze iz inozemstva: 0800 99 99
Dodatni kontakti za sudionike u sportu: 099 / 210 23 28, 01 / 36 50 565
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

E-mail adrese za sve upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službene stranice Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

113 – Novi pozivni centar za sva pitanja vezana uz koronavirus

Lausanne, 15. srpnja 2020. - Predstavnici Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i senegalski predsjednik Macky Sall dogovorili su odgodu Olimpijskih igara mladih (OIM/YOG) Dakar 2022. do 2026. godine. Nakon detaljnih rasprava o toj temi, prijedlog senegalskog predsjednika Mackyja Salla pozdravio je i predsjednik MOO-a Thomas Bach, smatrajući ovu odgodu izrazom odgovornosti i zabrinutosti koje nameću trenutačne okolnosti.

Peking, 10. srpnja 2020. - Kako prenosi agencija Associated Press, zbog pandemije koronavirusa Kina je najavila otkazivanje svih međunarodnih sportskih natjecanja do kraja godine, osim testnih događaja za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine. Tako je priopćila kineska Opća uprava za sport.

Zagreb, 2. srpnja 2020. - Drugoga dana mjeseca srpnja obilježava se Svjetski dan sportskih novinara. Ove godine taj datum je posebno intrigantan jer je mjesecima uoči njegova obilježavanja profesija sportskih novinara prolazila kroz nesvakidašnje krizno razdoblje. Nedostatkom sportskih događaja, odgođenih i otkazanih uslijed pandemije Covid-19, predstavnici "sedme sile" diljem svijeta bili su umnogome uskraćeni za teme svakodnevnih medijskih sadržaja. U takvim okolnostima mnogi su proglašavani i viškom "radne snage", drugima su drastično smanjene plaće i honorari, kriza je još uvijek aktualna i neizvjesna...