Gorizia/Nova Gorica, 12. rujna 2018. - Talijanska Gorizia, u suradnji sa slovenskim susjedima, domaćin je prvog izdanja Igara prijateljstva, na kojima će u dvodnevnom programu (12. i 13. rujna) nastupiti 150 sportašica i sportaša mlađih od 16 godina iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

 

Ovaj sportski događaj organizira Talijanski olimpijski odbor (CONI) povodom stogodišnjice završetka prvog svjetskog rata. 

Hrvatsku predstavlja 23 sportaša i sportašica (12+11) u pet sportova (košarka 3x3, kajak, karate, sportsko penjanje i tenis), a ukupno naše izaslanstvo broji 31 člana. Zanimljivo je da su nam u muškoj reprezentaciji košarkaške inačice 3x3 trojica članova iz redova kolovoških europskih kadetskih prvaka iz Novog Sada (Duje Brala, Mario Krešić i Ante Perkušić). Četvrti član je Roman Čimbur iz KK Dubrava (Zagreb). Četiri predstavnice imamo i u ženskoj košarkaškoj ekipi, šest u karateu (3+3), četiri u sportskom penjanju (2+2), tri u kajaku (2+1) i dvoje u tenisu.

Nakon svečanosti otvaranja Igara, u popodnevnim satima srijede otpočela su i natjecanja. Naši predstavnici najprije su se okušali u teniskim kvalifikacijama, potom i u košarci 3x3… (hoo/vk)