Zagreb, 24. svibnja 2018. - Komisija za informiranje i izdavačku djelatnost HOO-a održala je drugu ovogodišnju sjednicu u prostorijama nacionalne olimpijske udruge. Nazočilo je sedam od devet članova, a predsjedavao je čelnik Komisije Jura Ozmec.

Nakon usvojenog zapisnika s prošle sjednice, prezentirana su dva zanimljiva izvješća koje je priredila tajnica Komisije Radica Jurkin - o tijeku formiranja Knjižnice HOO-a i o implementaciji nacionalnog servisa vijesti Sportska Hrvatska na portalu Sportskih novosti. Prema njezinim riječima, cilj novostvorene Knjižnice HOO-a zapravo je utemeljenje relevantnog informacijsko-dokumentacijskog centra koji bi bio od koristi širokom spektru korisnika, ponajprije iz sustava sporta. Očekuje se da će profunkcionirati još ove jeseni. Za suradnju Sportske Hrvatske i SN-a Jurkin je ustvrdila kako predstavlja velik iskorak u medijskoj profilaciji djelovanja HOO-a i njezinih članica, zahvalivši glavnom uredniku SN-a Mariju Zorku na kooperativnosti.
Odjel za informiranje, izdavaštvo i web HOO-a, na čijem je čelu Jurkin, u suradnji s Hrvatskim zborom sportskih novinara (HZSN) priredit će 12. lipnja u Zagrebu Komunikacijsku radionicu za sve participante servisa Sportska Hrvatska. Sadašnji i budući korisnici moći će saznati sve o tom informativnom servisu, važnosti informiranja javnosti o vlastitom djelovanju, načinu pisanja i slanja objava…
Komisija za informiranje i izdavačku djelatnost HOO-a upoznata je i s aktualnim izdavačkim projektima na području sportske publicistike. Na prijedlog predsjednika Ozmeca, odlučila je financijski pomoći objavu Leksikona najznačajnijih hrvatskih sportaša, autora Damira Škarpe, monografiju Počeci svjetske i hrvatske gimnastike, iz pera Željka Iveljića, te knjigu Svjetske sportske legende i vjera u 21. stoljeću, autorskog dvojca Damira Škare i Miroslava Ćire Blaževića. (hoo/vk)