Olimpijske vijesti

Zagreb, 10. lipnja 2021. - Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić osvojila je treće mjesto u izboru 6. zimskog izdanja Nagrade Piotr Nurowski kojom Europski olimpijski odbori (EOO) nagrađuju mlade sportaše i sportašice Starog kontinenta. Na gala-večeri u Ateni u sklopu 50. glavne skupštine Europskih olimpijskih odbora (EOO) prvom nagradom nagrađena je biatlonka Lena Repinc iz Slovenije. Rođena je u Jesenicama u Sloveniji 2003. godine, a s 11 godina započela je trenirati biatlon, baveći se istodobno i skijaškim trčanjem.

Atena, 10. lipnja 2021. - Na 50. sjednici Glavne skupštine Europskih olimpijskih odbora (EOO) u Ateni predsjednik Helenskog olimpijskog odbora Spyros Capralos izabran je za 9. predsjednika EOO-a, osvojivši 34 glasa naspram 16, koliko je dobio čelnik Danskog olimpijskog odbora i dosadašnji v. d. predsjednika EOO-a Niels Nygaard. Dopredsjednica EOO-a je Daina Gudzineviciute iz Litve, glavni tajnik (ostao je) Raffaele Pagnozzi (Italija) i blagajnik Peter Mennel (Austrija).

Rim, 7. lipnja 2021. - Europski olimpijski odbori (EOO) i Eurovision Sport potpisali su Memorandum o razumijevanju kako bi radili na ekskluzivnom sporazumu za izdanja Europskih igara 2023. i 2027. godine. Memorandum znači prvo sudjelovanje EBU-a (Europan Broadcasting Union) na Europskim igrama, četverogodišnjem višesportskom događaju koji bi trebao imati svoje treće izdanje u Poljskoj 2023. godine.

Potkategorije

Preporuke za zaštitu od koronavirusa

 

Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja
Ograničavanje okupljanja i druge epidemiološke mjere i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, uključujući i sportske aktivnosti
Tko ima pravo na povoljniju cijenu testiranja
Upola jeftinije testiranje na koronavirus za sportaše, paraolimpijce i pripadnike HGSS-a
Primjena brzih testova na SARS-CoV2; kriteriji za testiranje, prekid izolacije i karantene – obavijest
Obveze organizatora sportskih natjecanja
Preporuke za trening u vrijeme Covida 19

Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom
Preporuka za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima
Preporuke za očuvanje zdravlja sportaša

Preporuke HZJZ-a za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima 

Opće higijenske mjere

 

Kontakt epidemiologa u dežurstvu: 098 / 22 77 53
Kontakt za sve koji dolaze iz inozemstva: 0800 99 99
Dodatni kontakti za sudionike u sportu: 099 / 210 23 28, 01 / 36 50 565
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

E-mail adrese za sve upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službene stranice Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

113 – Novi pozivni centar za sva pitanja vezana uz koronavirus