Olimpijske vijesti

Zagreb, 25. rujna 2022. - Osim bečke nogometne euforije, sportski vikend finalnim nastupima u svojim disciplinama obilježili su i proslavljeni olimpijci u veslanju i gimnastici. S gimnastičkog SK-a stigla je i medalja, dok je na veslačkom SP-u izostala. Prvi put nakon 12 godina Sinkovići se s velikog međunarodnog natjecanja vraćaju bez odličja... Bilo je uspješnih nastupa naših predstavnika i u neolimpijskim sportovima.

Zagreb, 15. rujna 2022. - Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za dodjelu Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ u 2022. godini, najvišeg priznanja koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.

Rim, 14. rujna 2022. - Europski olimpijski odbori (EOO) objavili su pet finalista 11. ljetnog izdanja Nagrade Piotr Nurowski za najboljeg europskog mladog sportaša ili sportašicu. Od pet finalista, troje su odabrali europski NOO-i, a dvoje je nominirao stručni odbor EOO-a (predsjednik EOO-a, dopredsjednik, blagajnik, glavni tajnik, sportski direktor i predsjednik EOO-ove Komisije sportaša).