Olimpijske vijesti

Zagreb, 28. lipnja 2022. - Na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 77 sportskih građevina u ukupnom iznosu od 30.597.213 kuna.

Lausanne, 23. lipnja 2022. - Na Međunarodni olimpijski dan (MOD) ove godine, dok se svijet ujedinjuje u zajedništvu za mir, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach ponovio je ulogu koju sport može imati u izgradnji mostova u našem podijeljenom svijetu i u promicanju globalne solidarnosti.

Zagreb, 21. lipnja 2022. - Točno je godinu dana do trećeg izdanja jedinog našeg višesportskog kontinentalnog natjecanja - Europskih igara, koje će se od 21. lipnja do 2. srpnja 2023. godine održati u Krakovu i regijama Malopoljska i Šleska u Poljskoj. Domaćini su jednoglasno izabrani na izvanrednoj općoj skupštini Europskih olimpijskih odbora (EOO), dan nakon svečanosti  otvaranja Europskih igara u Minsku 2019. godine.