Olimpijske vijesti

Zagreb, 31. srpnja 2020. - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u petak se susrela s čelnicima krovnih sportskih udruga te je tom prilikom najavila kako će se spajanjem turizma i sporta u jedno ministarstvo još više pojačati sektor sporta. Sastanku s ministricom Brnjac nazočili su: predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, predsjednik i tajnik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić i Ticijan Komparić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja, predsjednik i tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikica Perković i Ivan Dujić, te predsjednik i počasni predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih Oliver i Mario Lušić.

Lausanne, 30. srpnja 2020. - Novo veliko priznanje stiglo je donedavnoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, odskora prvoj ženi članici Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) iz Hrvatske. Na prijedlog čelnika MOO-a Thomasa Bacha imenovana je u prestižni MOO-ov Odbor za izbor domaćina budućih (ljetnih i zimskih) olimpijskih igara.

Zagreb, 30. srpnja 2020. - Na poziv predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše, središnje prostorije nacionalne olimpijske udruge posjetila je novoizabrana članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Kolinda Grabar Kitarović. S funkcioniranjem HOO-a i njegovim odnosima s MOO-om, donedavnu hrvatsku predsjednicu, a sada visoku olimpijsku dužnosnicu, upoznali su pomoćnici glavnog tajnika HOO-a za pojedine “resore” - Biserka Vrbek (pravni poslovi), Robert Gojević (nacionalni sportski savezi), Damir Šegota (Olimpijski program) i Ranko Ćetković (marketing).

Potkategorije

Preporuke za zaštitu od koronavirusa

Preporuke za trening u vrijeme Covida 19
Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom
Preporuka za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima
Preporuke za očuvanje zdravlja sportaša

Preporuke HZJZ-a za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima 

Opće higijenske mjere

 

Kontakt epidemiologa u dežurstvu: 098 / 22 77 53
Kontakt za sve koji dolaze iz inozemstva: 0800 99 99
Dodatni kontakti za sudionike u sportu: 099 / 210 23 28, 01 / 36 50 565
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

E-mail adrese za sve upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službene stranice Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

113 – Novi pozivni centar za sva pitanja vezana uz koronavirus