Olimpijske vijesti

Seul, 26. listopada 2020. - Zaklada iz južnokorejske prijestolnice Seula, koja tradicionalno dodjeljuje Nagradu za mir (predsjednik Jaeho Yeom), izvijestila je da je čelnik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach izabran za 15. laureata spomenute Nagrade za mir. U obrazloženju stoji da se kao osvjedočeni poklonik duha Olimpijskih igara Thomas Bach posvetio promicanju mira kroz sport.

Zagreb, 26. listopada 2020. - Pod predsjedanjem reizabranog čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše, u prostorijama Doma sportova u Zagrebu održana je konstituirajuća sjednica Vijeća HOO-a za mandatno razdoblje 2020. - 2024. Sjednica je održana prema svim propisanim epidemiološkim mjerama HZJZ-a i Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH, a nazočilo je 13 od ukupno 16 članova Vijeća. U odnosu na prošli saziv, novi članovi su dr. Dragan Primorac (Hrvatski taekwondo savez) i Ante Baković (Hrvatski odbojkaški savez), Ivan Veštić (Hrvatski atletski savez) te članica MOO-a Kolinda Grabar Kitarović, koja, kao i Veštić, iz zdravstvenih razloga nije nazočila utemeljiteljskoj sjednici glavnog izvršnog tijela HOO-a. Prema prijedlogu izmjene i dopune Statuta HOO-a, zbog porasta broja (olimpijskih) sportova, ali i članica HOO-a, Vijeće bi uskoro trebalo biti sastavljeno od 23 člana.

Zagreb, 22. listopada 2020. - Dvoje djelatnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - voditeljica Programa zdravstvene skrbi sportaša Mimi Vurdelja i ravnatelj Odjela za istraživanje i unaprjeđenje razvojnih programa Neven Šavora, dobitnici su Državne nagrade za sport Franjo Bučar za 2020. godinu u kategoriji godišnjih laureata. Osim njih, istovrsno priznanje za ovu godinu primit će i član Vijeća HOO-a Željan Konsuo. Ostali dobitnici godišnje nagrade su: Pero Kuterovac, Bruno Bošnjak, Slaven Zambata, Stojko Vranković, Slavko Cvitković, Paulo Obradović, Rea Hraski, Matija Gubica i Boris Milošević. 

Potkategorije

Preporuke za zaštitu od koronavirusa

Obveze organizatora sportskih natjecanja
Preporuke za trening u vrijeme Covida 19

Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom
Preporuka za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima
Preporuke za očuvanje zdravlja sportaša

Preporuke HZJZ-a za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima 

Opće higijenske mjere

 

Kontakt epidemiologa u dežurstvu: 098 / 22 77 53
Kontakt za sve koji dolaze iz inozemstva: 0800 99 99
Dodatni kontakti za sudionike u sportu: 099 / 210 23 28, 01 / 36 50 565
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

E-mail adrese za sve upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službene stranice Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

113 – Novi pozivni centar za sva pitanja vezana uz koronavirus