Olimpijske vijesti

Zageb, 17. siječnja 2021. - Za podsjetnik na dane kada je Hrvatski olimpijski odbor (HOO) primljen u međunarodnu olimpijsku obitelj najrelevantnija je osoba prvi predsjednik HOO-a (1991. - 2000.), bivši aktivni član MOO-a (1995. - 2003.) i trenutačno počasni član MOO-a Antun Vrdoljak.

Zagreb, 17. siječnja 2021. - Na današnji dan prije 29 godina Hrvatski olimpijski odbor (HOO) primljen je u međunarodnu olimpijsku obitelj. Dogodilo se to samo dva dana nakon međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, kada je Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) privremeno priznao HOO, omogućivši na taj način hrvatskim sportašima i sportašicama, još iste godine, sudjelovanje na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Albertvilleu te ljetnim Olimpijskim igrama u Barceloni.

Lausanne, 15. siječnja 2021. - Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach obratio se pismom dionicima svjetskog olimpijskog pokreta: aktivnim i počasnim članovima MOO-a, predsjednicima kontinentalnih i nacionalnih olimpijskih udruga te čelnicima međunarodnih sportskih federacija na temu prosinačke Rezolucije UN-a o sportu kao pokretačkom sredstvu održivog razvoja. Njegove poruke prenosimo u cijelosti:

Potkategorije

Preporuke za zaštitu od koronavirusa

 

Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja
Ograničavanje okupljanja i druge epidemiološke mjere i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, uključujući i sportske aktivnosti
Tko ima pravo na povoljniju cijenu testiranja
Upola jeftinije testiranje na koronavirus za sportaše, paraolimpijce i pripadnike HGSS-a
Primjena brzih testova na SARS-CoV2; kriteriji za testiranje, prekid izolacije i karantene – obavijest
Obveze organizatora sportskih natjecanja
Preporuke za trening u vrijeme Covida 19

Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom
Preporuka za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima
Preporuke za očuvanje zdravlja sportaša

Preporuke HZJZ-a za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima 

Opće higijenske mjere

 

Kontakt epidemiologa u dežurstvu: 098 / 22 77 53
Kontakt za sve koji dolaze iz inozemstva: 0800 99 99
Dodatni kontakti za sudionike u sportu: 099 / 210 23 28, 01 / 36 50 565
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

E-mail adrese za sve upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službene stranice Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

113 – Novi pozivni centar za sva pitanja vezana uz koronavirus