Olimpijske vijesti

Zagreb, 17. siječnja 2022. - Na današnji dan prije točno 30 godina Hrvatski olimpijski odbor (HOO) primljen je u međunarodnu olimpijsku obitelj. Samo dva dana nakon međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) privremeno je priznao HOO.

Zagreb, 12. siječnja 2021. - Prenosimo Intervja tjedna Media servisa, u kojem je gostovao glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, magistar kinezioloških znanosti, Siniša Krajač. Glavni tajnik HOO-a upoznao nas je kako teku pripreme za nadolazeće Zimske olimpijske igre u Pekingu, a osvrnuo se i na probleme oko financiranja sporta, ulogu razvojnih programa za mlade i kako pomoći mnogobrojnim klubovima koji su zbog korona krize pred "gašenjem".

Zagreb, 11. siječnja 2021. - Olimp u 81. broju donosi izvješće sa svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 2021., održane u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela The Westin. U posebnim, epidemiološki ograničenim okolnostima, proglašeni su i nagrađeni najuspješniji sportaši, sportašice i treneri te dodijeljena Nagrada Matija Ljubek za životno djelo, kao i ostala vrijedna HOO-ova priznanja. Sve je odisalo podsjetnikom na Tokio i drugi po uspješnosti olimpijski nastup hrvatskih sportaš(ic)a.