Zagreb, 20. lipnja 2006. U nazočnosti člana Međunarodnog olimpijskog odbora i počasnog predsjednika HOO-a Antuna Vrdoljaka, brojnih predstavnika javnih medija te sportaša i članova njihovih stručnih stožera, predsjednik i g...

Zagreb, 20. lipnja 2006. - U nazočnosti člana Međunarodnog olimpijskog odbora i počasnog predsjednika HOO-a Antuna Vrdoljaka, brojnih predstavnika medija te sportaša i članova njihovih stručnih stožera, predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop upriličili su u sjedištu HOO-a u Zagrebu 2o. lipnja, svečano potpisivanje ugovora stipendistima Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora.

Odlukom Komisije Olimpijske solidarnosti MOO-a u konzultacijama s Hrvatskim olimpijskim odborom i nacionalnim sportskim savezima pravo na olimpijsku stipendiju koju će dobivati do 31. kolovoza 2008. godine, odnosno do Igara olimpijade Peking 2008. godine, osigurali su; atletičari Danijela Grgić i Milan Kotur, jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić, gimnastičari Filip Ude i Robert Seligman, plivač Saša Imprić i Neven Rihtar iz badmintona.

Olimpijska stipendija omogućit će ovoj osmorici mladih sportaša korištenje usluga specijaliziranog trenera, redovitu medicinsku i znanstvenu pomoć i kontrolu, troškove smještaja i hrane na natjecanjima, odgovarajući džeparac i druge oblike troškova u trenažnom i natjecateljskom ciklusu. Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i dopredsjednik HOO-a Ivo Goran Munivrana, direktori Ureda za olimpijski program i Ureda za nacionalne sportske saveze Damir Šegota i Siniša Krajač.