Zagreb, 24. svibnja 2022. - Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO izvijestila je Hrvatski olimpijski odbor (HOO) o odluci kojom se dodjeljuje olimpijska stipendija treneru biatlona Dejanu Brajdiću (rođ. 11. rujna 1975.) iz Brod Moravica.

Stipendija bi mu trebala omogućiti pohađanje posebnog biatlonskog tečaja pod nazivom “Training in Biathlon - Sport Specific (IBU) - Level 1 Course”, za što ga je predložila Međunarodna biatlonska unija (IBU), a HOO prihvatio prijedlog i podržao sudjelovanje trenera u predmetnom programu.

Tečaj, u trajanju od 200 sati, održava se online i klasičnim načinom (uživo), tijekom šestodnevnih kampova, počevši s prvim tjednom potkraj svibnja u njemačkom Ruhpoldingu, zatim - drugi tjedan u listopadu 2022. i završno, u ožujku 2023. godine (mjesto održavanja još nije utvrđeno).

U skladu sa sporazumom Olimpijske solidarnosti MOO-a o stipendiji „Olympic Scholarships for coaches Agreement“, koji su potpisali trener Brajdić i odgovorna osoba iz HOO-a, Olimpijska solidarnost MOO-a rješavat će troškove kotizacije, smještaja i hrane izravno s IBU-om, za što dio potpore iznosi 8.000 američkih dolara.
Što se tiče prijevoznih troškova trenera, Olimpijska solidarnost MOO-a refundirat će troškove za tri zrakoplovne karte (ekonomska klasa, najizravnija linija) u ukupnom maksimalnom iznosu od 3.000 dolara, po završetku programa i nakon podnošenja odgovarajućeg financijskog izvješća.

Olimpijska solidarnost MOO-a na ovaj način izražava potporu razvoju biatlona u našoj zemlji te se nada da će stipendija u ovim izazovnim vremenima biti od velike koristi našem istaknutom biatlonskom treneru. (hoo)