Lausanne, 24. kolovoza 2021. - Nakon održane prve dvije faze programa Olimpijske solidarnosti MOO-a za osposobljavanje i obrazovanje sportaša iz poduzetništva Athlete 365 Business Accelerator, Međunarodni olimpijski odbor (MOO) objavio je popis od 28 odabranih sportaša koji će sudjelovati u trećoj i posljednjoj fazi programa ubrzanja poslovanja (https://olympics.com/athlete365/career/innovative-athletes-ready-to-accelerate-their-business-ideas/).

Među odabranima je i hrvatska olimpijka sa ZOI-ja Vancouver 2010. Nina Broznić (skijaško trčanje), kojoj će, nakon završetka sportske karijere, sudjelovanje u Poslovnom akceleratoru pomoći u pokretanju vlastitog posla te da njezina poslovna ideja zaživi i preraste u održivu tvrtku.

Ovaj program Olimpijske solidarnosti MOO-a namijenjen je obrazovanju sportaša, a osobito olimpijaca, kojima se pružaju alati i znanje za pokretanje vlastitog posla i provodi se u suradnji s organizacijom YSH - Yunus Sports Hub https://yunussportshub.com/ kroz tri faze, o čemu smo detaljnije izvijestili u travnju ove godine (https://www.hoo.hr/hr/olimpizam/olimpijska-solidarnost/6557-olimpijska-solidarnost-2 ): prva faza Engagement - besplatni virtualni bootcamp, koji je bio dostupan svim sportašima i olimpijcima; druga faza Incubation - radionice i mentorstvo samo za sportaše koji su završili prvu fazu programa i završna treća faza Acceleration - personalizirana obuka i mentorstvo na vlastitom jeziku, za što Olimpijska solidarnost MOO-a osigurava financijsku potporu.

 

Za 28 odabranih sportaša treća faza programa počela je jednosatnim predstavljanjem u kolovozu, a u potpunosti će započeti u rujnu. U razdoblju od šest mjeseci, koliko će trajati završna faza programa, sportaši će od mentora i globalnih poslovnih stručnjaka dobiti obuku i podršku svom poslovanju od ideje do pokretanja. (hoo/vp)