Zagreb, 22. ožujka 2019. - Posredstvom programa Olimpijske solidarnosti (Athlete Career Transition / ACT), koji daje potporu sportašima na putu stvaranja novih karijera, Međunarodni olimpijski odbor (MOO) ponudio je nacionalnim olimpijskim odborima mogućnost kandidiranja olimpijaca iz vlastitih redova za pohađanje dvogodišnjeg diplomskog studija sportske etike i integriteta (Master's degree in Sports Ethics and Integrity / MAiSI). Predviđeno akademsko razdoblje za stjecanje diplome je od rujna 2019. do srpnja 2022. godine.

Osim iskazanog interesa za spomenuti program i obveze da će studij i završiti, kandidati moraju zadovoljiti i osnovne uvjete - ponajprije da imaju status olimpijaca, završen trogodišnji preddiplomski studij te da posjeduju adekvatan certifikat o znanju engleskog jezika. 

Olimpijska solidarnost MOO-a osigurat će stipendije svim izabranim kandidatima, a ona će im pokriti izdatke za školarinu, smještaj, putne troškovi te studentske naknade (dnevnice) za cijelo vrijeme trajanja studija. Pojedinosti o samom programu mogu se pronaći u priloženoj brošuri te na poveznici http://www.maisi-project.eu/ .

Pozivamo dosadašnje sudionike olimpijskih igara koji ispunjavaju navedene uvjete i zainteresirani su za ovaj studij da dostave svoje kandidature u Hrvatski olimpijski odbor putem e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), najkasnije do 10. travnja 2019. godine.

Kandidatura mora uključivati: motivacijsko pismo (o zainteresiranosti i prihvaćanju obveze završetka studija), životopis, kopiju diplome o završenom preddiplomskom studiju (bachelor's degree) i potvrdu o traženom stupnju znanja engleskog jezika.

Nakon zaprimljenih kandidatura, Hrvatski olimpijski odbor odabrat će svog kandidata, čiju će nominaciju proslijediti Olimpijskoj solidarnosti MOO-a na razmatranje. Odluku o polaznicima studija, samo njih šest iz ukupno 206 nacionalnih odlimpijskih odbora, Olimpijska solidarnost MOO-a objavit će u srpnju ove godine. (hoo)

Poziv na natječaj
Brošura MAiSi