Zagreb, 12. prosinca 2018. - Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odobrila je Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) financijsku potporu u iznosu od 14919 američkih dolara za pripreme mladih sportašica i sportaša za zimski Europski olimpijski festival mladih (WEYOF), koji će se, od 9. do 16. veljače 2019. godine, održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu u susjednoj Bosni i Hercegovini, s oko 1500 sudionika iz pedesetak država.

Potpora je dodijeljena u okviru programa "Potpora za sportaše kontinentalne razine (CASG)", a namijenjena je aktivnostima priprema sportaša iz alpskog skijanja, skijaškog trčanja, biatlona, umjetničkog klizanja, brzog klizanja na kratke staze te curlinga.
Za navedeni program Olimpijska solidarnost MOO-a je u ožujku 2017. godine usvojila četverogodišnji plan HOO-a za pripreme sportaša za ljetne i zimske EYOF-e koji će se održavati tijekom četverogodišnjeg razdoblja 2017. - 2020. godine te je za cijelo razdoblje i za tu namjenu osigurala privremeni proračun u ukupnom iznosu od 80.000 dolara. (hoo/vp)