Zagreb, 8. prosinca 2017. - Početkom dolazećeg tjedna (11. prosinca 2017. godine) u zagrebačkom hotelu Westin održava se jednodnevna terenska radionica (IOC Outreach Workshop), koju Hrvatski olimpijski odbor (HOO) organizira u suradnji s Olimpijskom solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

Radi se o MOO-ovu programu namijenjenom što lakšoj prilagodbi sportašica i sportaša na tržište rada u tzv. karijeri nakon karijere. Četrdesetak prijavljenih sudionika, među kojima su i brojna poznata sportska imena, dobit će izravnu informaciju o mogućnostima tranzicije iz sportske u poslovnu sferu životnog djelovanja. Naravno, ponajprije će biti upoznati s aspektima i mogućnostima koje pružaju Olimpijska solidarnost i partner MOO-a za ljudske resurse - Adecco grupa.


Kao instruktorica sudjelovat će Claudia Bokel, bivša predsjednica MOO-ove Komisije sportaša i članica Izvršnog odbora MOO-a te njemačka mačevalačka olimpijka u Atlanti, Sydneyju i Ateni (trenutačno u Addeco grupi). U skupini dodatnih sudionika je i sedmerostruki hrvatski olimpijac Zoran Primorac, jedan od najboljih europskih stolnotenisača s kraja prošlog i početkom ovoga stoljeća, kao i još dvoje istaknutih bivših sportaša - trofejni talijanski olimpijac u streljaštvu Niccolo Campriani, član MOO-ova Programa „karijera nakon karijere“, kao i suradnica tog programa, MOO-ova zaposlenica Jovina Choo, donedavna jedriličarka iz Singapura (olimpijka iz Rija 2016.). Posljednji na tom popisu je Simon Jones iz Svjetske sportske akademije (WAoS).


Radionica u hotelu Westin (dvorana Zrinjevac) počinje s radom u 9 sati, stanka za ručak je između 12.30 i 13.30 sati, a završetak je predviđen za 17 sati. (hoo/vk)

 

Dokumenti:

Program radionice

Instruktori