Zagreb, 16. lipnja 2017. - Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odobrila je Hrvatskom olimpijskom odboru, u okviru programa "Potpora za sportaše za Olimpijske igre mladih", financijsku potporu u iznosu od ukupno 50.000 USD za prepoznavanje potencijalnih talentiranih sportaša te sudjelovanje na kvalifikacijskim natjecanjima za Olimpijske igre mladih koje će se, od 6. do 18. listopada 2018., održati u Buenos Airesu, Argentina.


Potpora će se koristiti za djelomično pokriće troškova za aktivnosti (trenažne kampove i natjecanja) koje su predložili nacionalni sportski savezi za sportaše koji imaju potencijala za ostvarenje kvalifikacije za Olimpijske igre mladih, iz 12 sportova: atletike, badmintona, hokeja (hokej5), jedrenja, juda, ragbija, sportskog penjanja, sportskog plesa (breakdance), stolnog tenisa, streljaštva, triatlona i veslanja.


Olimpijska solidarnost u okviru ovoga programa nudi i potporu za pripreme sportaša koji su se već kvalificirali za Igre, a Hrvatski olimpijski odbor će i za tu opciju pravovremeno zatražiti potporu od Olimpijske solidarnosti.  (hoo/vp)