"Stipendije Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koje će od 1. kolovoza 2003. do 31. srpnja 2004., dobivati Blanka Vlašić i Edis Elkasović samo su dio našeg nastojanja da našim sportašima omogući

"Stipendije Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koje će od 1. kolovoza 2003. do 31. srpnja 2004., dobivati Blanka Vlašić i Edis Elkasović samo su dio našeg nastojanja da našim sportašima omogućimo što bolje pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Ateni", izjavio je 8. srpnja na prigodnoj konferenciji za novinare, sazvane povodom dodjele stipendija MOO-a istaknutim hrvatskim atletičarima, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Ivica Miočić Stošić. Glavni tajnik HOO-a naglasio je da su stipendije za dvoje mladih i nadarenih hrvatskih atletičara dogovorene tijekom radnih sastanka, kojeg su predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i on 21. i 22. svibnja imali u sjedištu MOO-a u Lausannei, kada su razgovarali s predsjednikom MOO-a Jacquesom Roggeom, direktorom Olimpijske solidarnosti Pereom Miroom i drugim visokim dužnosnicima MOO-a.

"Iako smo dobrano zakasnili s našim zahtjevima, čelnici MOO-a prepoznali su talent i vrijednost mladih hrvatskih sportaša u našoj zemlji kojima treba pomoći sada na početku karijere", rekao je Miočić Stošić napomenuvši da su stipendisti MOO-a bili Janica i Ivica Kostelić i plivač Krešimir Čač, te najavio da će stipendije MOO-a koje za Blanku i Edisa iznose 1000 dolara mjesečno, zatražiti i za još neke mlade perspektivne hrvatske sportaše. Blanka Vlašić zahvalila je MOO-u što je u Edisu Elkasoviću i njoj prepoznao atletske potencijale, te naglasila da bez pomoći HOO-a njena karijera ne bi imala ovakav razvoj. Bacač kugle Edis Elkasović obećao je dati svoj maksimum da bi opravdao stipendiju MOO-a te zahvalio HOO-u na dosadašnjoj potpori.