ZAGREB, 29. svibnja 2014. - Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) je, kako bi se lakše premostio razmak između programa stipendija za zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. i Pjongčangu 2018., dodijelila dvije stipendije pod nazivom "Winter Interim Scholarships for Athletes" u okviru programa "Continental Athlete Support Grant" skijašima Filipu Zubčiću i Andrei Komšić.

ZAGREB, 29. svibnja 2014. - Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) je, kako bi se lakše premostio razmak između programa stipendija za zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. i Pjongčangu 2018., dodijelila dvije stipendije pod nazivom „Winter Interim Scholarships for Athletes“ u okviru programa „Continental Athlete Support Grant“ skijašima Filipu Zubčiću i Andrei Komšić.

Stipendija u iznosu od 1.500 USD mjesečno, namijenjena je pokrivanju troškova priprema i natjecanja, a sportašima će biti dostupna u razdoblju od 1. lipnja 2014. do, uvjetno, 31. listopada 2016. godine.

Olimpijska solidarnost je ponuđene stipendije dodijelila u skladu s procedurom, na zahtjev Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i na prijedlog Hrvatskog skijaškog saveza (HSS) te nakon provedene detaljne analize zaprimljenog zahtjeva.

Sportaši su, prema zacrtanim uvjetima Olimpijske solidarnosti, morali biti nositelji stipendije Olimpijske solidarnosti za Soči 2014., sudionici Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Sočiju 2014., a HOO će ih trebati istaknuti kao kandidate za stipendiju Olimpijske solidarnosti za ZOI u Pjongčangu 2018. (hoo/vp)