Svjetski kup Delta Lloyd Medemblik 2010 - Hrvatski jedriličari dominirali su finalnim jedrenjima u većini klasa. U klasi Finn Ivan Kljaković Gašpić uspio je zadržati prvo mjesto i nastaviti impresivan niz od jedanaest regata u kontinuitetu na pobjedničkom postolju. Zaista nevjerojatan učinak. Marin Mišura uspio je ponoviti scenarij od jučer u klasama 470 i Zvijezda. Pobijedio je u medal race-u i uspio nadoknaditi razliku od šest bodova koliko je zaostajao iza Amerikanca na trećem mjestu i osvojiti brončanu medalju.

Svjetski kup Delta Lloyd Medemblik 2010 - Hrvatski jedriličari dominirali su finalnim jedrenjima u većini klasa!

U klasi Finn Ivan Kljaković Gašpić uspio je zadržati prvo mjesto i nastaviti impresivan niz od jedanaest regata u kontinuitetu na pobjedničkom postolju. Zaista nevjerojatan učinak. Marin Mišura uspio je ponoviti scenarij od jučer u klasama 470 i Zvijezda. Pobijedio je u medal race-u i uspio nadoknaditi razliku od šest bodova koliko je zaostajao iza Amerikanca na trećem mjestu i osvojiti brončanu medalju.

Tina Mihelić također je odlično jedrila u Medal race-u, stigla je na cilj kao druga. Cijeli finalno jedrenje je Tina bila na drugoj poziciji, čak je veći dio jedrenja bila u poziciji za osvojiti medalju jer je Čehinja Fenclova zaostajala dovoljno, međutim Fenclova je u posljednjoj dionici niz vjetar uspjela nadoknaditi nekoliko mjesta i osigurati treće mjesto. Tako je naša Tina ostala 4.

Luka Radelić i Daniel Mihelić također su sudjelovali u Medal race-u u klasi Laser. Luka je vodio veći dio finalnog jedrenja i malo je falio da imamo i četvrtu pobjedu, međutim dobio je penal zbog korištenja nedozvoljenog poriva. Kako mu je to bio drugi penal po pravilima se morao povući iz ovog jedrenja, tako da je konačno plasiran kao 10. Daniel Mihelić stigao je na cilj u finalnom jedrenju kao 7. i zadržao 9. mjesto ukupnog poretka.

Bolji kraj tjedna nismo mogli ni poželjeti. Iz Medemblika se vraćamo sa 4 medalje i sedam posada u medal race-u. Svaka čast cure i momci!