Zagreb, 24. kolovoza 2022. - Nakon duge i teške bolesti napustio nas je umirovljeni glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza Tomislav Šepec, zaljubljenik u sport, osobito u streljaštvo, predani streljački djelatnik i jedan od utemeljitelja Hrvatskog olimpijskog odbora 1991. godine.

 

Od 1. srpnja 1993. do mirovine, 2011. godine, vršio je dužost glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza, a u tom razdoblju su hrvatski strijelci osvojili više od 140 medalja na Olimpijskim igrama, Svjetskim i Europskim prvenstvima te Mediteranskim igrama. U svom 54-godišnjem sportskom djelovanju Tomislav Šepec obnašao je niz sportskih dužnosti i bio član iznimno važnih odbora i tijela koja su radila na razvoju i boljitku sporta.

Aktivno je sudjelovao u osnivanju Hrvatskog olimpijskog odbora 1991. godine, bio je član Odbora za olimpijski program, član Komisije za razvoj športa i Odbora za kategorizaciju sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora te član Komisije za međunarodne veze Hrvatskog olimpijskog odbora.

Bio je član Izvršnog odbora Zagrebačkog sportskog saveza, dopredsjednik ove uvažene gradske sportske zajednice, a od 2004. do 2012. godine i predsjednik Zagrebačkog sportskog saveza.

Kao član Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza aktivno je sudjelovao u učlanjenju Hrvatskog streljačkog saveza u Europsku streljačku konfederaciju i Međunarodnu streljačku sportsku federaciju. Bio je član Komiteta za pušku Europske streljačke konfederacije i Međunarodne streljačke sportske federacije i član predsjedništva Europske streljačke konfederacije. Dužnost dopredsjednika Europske streljačke konfederacije vršio je od 2001. do 2009. godine, a predsjednik Odbora za pušku Međunarodne streljačke federacije i član Administrativnog odbora svjetske udruge bio je do 2018. godine.

Tomislav Šepec dobitnik je niza nagrada, među kojima se ističu godišnja Državna nagrada za sport “Franjo Bučar”, Trofej Hrvatskog streljačkog saveza i Nagrada za životno djelo Zagrebačkog športskog saveza.

Posljednji ispraćaj Tomislava Šepeca bit će u ponedjeljak, 29. kolovoza 2022. godine u 13.20 sati sati, na Gradskom groblju Miroševec u Zagrebu.

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač izrazili su sućut obitelji i prijateljima preminulog Tomislava Šepeca: 

 

Poštovana obitelji Šepec, 

dragi sportski prijatelji,

s velikom tugom primili smo vijest o odlasku vašeg i našeg Tomislava koji će ostati trajno upisan kao vrijedni sportski dužnosnik i jedan od utemeljitelja Hrvatskog olimpijskog odbora. U ime cijele hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime primite izraze najdublje sućuti!