Skopje, 9. travnja 2022. - Hrvatski rukometaš Denis Tot (27) preminuo je u petak u skopskom Kliničkom centru "Majka Tereza" nakon što je u ranim jutarnjim satima bez svijesti prevezen na hitni prijam sa zabave u jednom noćnom klubu.  

 

Iako je prvotno zaključeno da je hrvatski rukometni reprezentativac, član skopskog RK Butel, preminuo od srčanog udara, makedonski mediji su objavili da je vještačenjem nakon obdukcije Totova tijela, utvrđena nasilna smrt. Prema svemu sudeći, radilo se o fizičkom obračunu, nakon kojeg je besvjesno tijelo mladog rukometaša ostavljeno u obližnjem parku. 

Denis Tot rođen je u Đakovu, gdje je i započeo rukometnu karijeru. U rodnom gradu igrao je do 2015. godine, kada je prešao u španjolski Ademar Leon. Nakon sezone u Španjolskoj vratio se u Hrvatsku, gdje je nastupao za Poreč i Bjelovar, a potom se ponovno okušao u inozemstvu, igrajući za austrijski Bruck. Iz Austrije je preselio u Makedoniju, najprije u Ohrid, u kojem je proveo dvije sezone, da bi potom zaigrao za skopski Butel, trenutačno trećeplasiranu momčad na ljestvici prvenstva Sjeverne Makedonije.  

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) izražava duboku sućut obitelji, rodbini i prijateljima prerano preminulog rukometaša Denisa Tota!