Zagreb, 15. srpnja 2021. - Tri su godine otkad nas je napustio neponovljivi stolnoteniski as Dragutin Šurbek, a tužnu obljetnicu polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na njegovu mirogojskom počivalištu obilježilo je Društvo sportaša, veterana i rekreativaca, kao i drugi njegovi prijatelji i suradnici.

Šurbek je bio istinska sportska legenda, jedan od najboljih i najtrofejnijih hrvatskih sportaša svih vremena. Dva puta je bio svjetski prvak, a u trofejnoj kolekciji ostavio je  36 odličja s prestižnih europskih i svjetskih natjecanja. Iznimnu popularnost stekao je i izvan granica naše zemlje, posebno u domovini stolnog tenisa - Kini. Preminuo je u 72. godini života 15. srpnja 2018. u Zagrebu.

 

Tužnoj obljetnici na Mirogoju nazočio je i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač koji je nakon skupa istaknuo:

 

- Hrvatski olimpijski odbor pridružio se obilježavanju ove tužne obljetnice i to je najmanje što smo mogli učiniti za takvog vrhunskog sportaša kakav je bio Šurba. Vjerujem da će on ostati trajan uzor i vodilja mnogim mladim ljudima koji se žele baviti sportom. Ovom prigodom zahvaljujem Društvu sportaša, veterana i rekreativaca što brine za ovakve velikane i čuva uspomenu na njihov lik i neprolazno djelo. (hoo)