Zagreb, 10. rujna 2020. - U 78. godini života u Zagrebu je preminuo istaknuti hrvatski atletičar u bacanju kladiva Srećko Štiglić, ujedno i jedan od najuspješnijih atletičara AK Dinamo svih vremena. Rođen je u Zagrebu, 11. lipnja 1943. godine, a osim članstva u AK Dinamo od 1957. godine, tijekom atletske karijere bio je član i zagrebačke Mladosti. Sudionik je Olimpijskih igara 1972. u Muenchenu, na kojima je u bacanju diska zauzeo 14. mjesto u ukupnom redoslijedu.

Treba istaknuti da je Štiglić osvojio i tri medalje na mediteranskim igrama, naravno, sve u bacanju kladiva: u Izmiru 1971. bio je brončani, 1975. u Alžiru osvojio je zlato, a u Splitu 1979., ponovno je osvojio brončanu medalju.
Višegodišnji je bivši hrvatski rekorder u bacanju kladiva, a hicem od 71,36 metara, četvrti je na listi svih vremena u Hrvatskoj. Prvi je hrvatski bacač kladiva koji je premašio "granicu" od 70 metara. Bilo je to 1972. godine. Odlične rezultate Štiglić je postizao i na balkanskim prvenstvima, a sudjelovao je i na europskim prvenstvima.
Nastupio je Srećko Štiglić 68 puta za atletsku reprezentaciju Jugoslavije. Proglašen je najboljim atletičarem Hrvatske 1971. i 1972. godine. Na prvom atletskom prvenstvu samostalne Hrvatske 1992. godine osvojio je naslov državnog prvaka u bacanju kladiva. Nakon završetka aktivne atletske karijere, Štiglić je još dugo nastupao na natjecanjima veterana. Po završetku uspješne atletske karijere bio je i uspješan zagrebački obrtnik. (hoo/jg)

 

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Josip Čop izrazili su sućut obitelji preminulog olimpijca:

Poštovana obitelji Štiglić,

s velikom tugom primili smo vijest o odlasku olimpijca i velikog atletskog zaljubljenika Srećka Štiglića. Ostavio je dubok trag u bacačkim disciplinama, prenosiv i na današnje atletske naraštaje. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime primite izraze najdublje sućuti!