Zagreb, 11. ožujka 2020. - U Zagrebu je u 84. godini preminuo Josip Tomljanović - Slim, nekadašnji istaknuti odbojkaš, potom odbojkaški trener, sudac i sportski dužnosnik. Rođen je 27. svibnja 1936. godine u Sisku, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu, a u tom razdoblju počeo je i igrati odbojku kao član Segeste. S dolaskom na studij u Zagreb (upisao je Fakultet elektronike i računarstva te kasnije i Fakultet za fizičku kulturu, danas Kineziološki fakultet), postao je članom OK Lokomotiva.

Godine 1962. prešao je u HAOK Mladost, u kojoj ostaje igrati sve do 1971. godine. U drugom dijelu prvenstvene sezone 1970./1971. postao je trener-igrač te je u iduće dvije godine vodio  momčad HAOK Mladost. Već iduće, 1963. godine, preuzeo je stručno vođenje ženske ekipe HAOK Mladost, koju je trenirao također dvije godine, da bi 1964. godine postao direktor kluba. Na toj dužnosti Slim je ostao sve do odlaska u mirovinu 1998. godine.
Osim što je bio odbojkaš i trener, Josip Tomljanović - Slim bio je i dugogodišnji je ravnatelj Sportskog parka Mladost te cijenjeni međunarodni odbojkaški sudac. Najveće sportsko dostignuće ostvario je s reprezentacijom Jugoslavije na Mediteranskim igrama 1963. godine u Napulju, kada se okitio zlatnom medaljom.
Posljednji ispraćaj Josipa Tomljanovića - Slima bit će u petak, 13.ožujka 2020. godine u 10.15 na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj.

 

Hrvatski olimpijski odbor izražava duboku sućut obitelji i prijateljima preminulog Josipa Tomljanovića!