Zagreb, 15. siječnja 2020. - Čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - uputili su sućut obitelji novinarskog doajena, publicista i sportskog dužnosnika Fredija Kramera, iznenadno preminulog u utorak u 89. godini života na Markovu trgu u Zagrebu, nakon posjeta Hrvatskom saboru. Kramer je u bogatoj novinarskoj karijeri desetljećima radio u prestižnim hrvatskim tiskovinama i na radiju (Zagreb), posebno upečatljiv bio je u prijenosima nogometnih utakmica. Kao publicist objavio je brojne knjige i monografije, ponajviše iz nogometa i tenisa.

Među vrijednim knjigama je i ona o zagrebačkim olimpijcima iz 2011. godine. Izvještavao je s osam olimpijskih igara i s nekoliko svjetskih nogometnih prvenstava. Za životno djelo dobio je Državnu nagradu Franjo Bučar te strukovnu Nagradu Hrvatskog zbora sportskih novinara. Za zasluge u sportu davne 1995. godine odlikovan je državnim odlikovanjem - Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara. 

U utorak, 14. siječnja 2020., u prijepodnevnim je satima posjetio Hrvatski sabor gdje mu je prilikom odlaska pozlilo na samom izlazu iz zgrade. U pomoć su mu priskočili službenici Straže Hrvatskoga sabora, odmah mu je pružena i liječnička pomoć, a ubrzo je pristigla i hitna pomoć. Unatoč svim pokušajima reanimacije, Fredi Kramer je nažalost preminuo.

U brzojavu sućuti čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora - Zlatka Mateše i Josipa Čopa - između ostalog stoji:

 

Poštovana obitelji Kramer,

u trenucima kad nas je napustio istinski novinarsko-publicistički bard i zaslužni sportski dužnosnik primite izraze najdublje sućuti u ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji. Trajno sjećanje na legendarnog Fredija Kramera ostat će nam ne samo kroz susrete i razgovore s njim, nego i kroz njegova djela na policama Knjižnice Hrvatskog olimpijskog odbora. Dubok trag ostavio je u sportskom novinarstvu, publicistici i - hrvatskom sportu uopće.