Ispis

Zagreb 26. ožujka 2019. – U Zagrebu je 23.ožujka 2019. u 73. godini iznenada preminuo Pave Kosović, dugogodišnji glavni tajnik Zagrebačkog i Hrvatskog hrvačkog saveza
Pave Kosović sportski dužnosnik i međunarodni hrvački sudac, jedan od osnivača Hrvačkog kluba „Zagreb“, čiji je tajnik bio sve do iznenadne smrti, rođen je u Gospiću 12. ožujka 1947. godine. Na studij u Zagreb došao je 1965. a koju godinu poslije počinje honorarno raditi za Hrvački klub „Lika“, čiji tajnik postaje 1972. Pouzdan i odgovoran glavni operativac s izrazitim smislom za organizaciju, od 1976. obnaša dužnost glavnog tajnika Zagrebačkog hrvačkog saveza i Hrvatskog hrvačkog saveza .

Kao sportski dužnosnik sudjelovao je u organizaciji niza međunarodnih natjecanja: Mediteranske Igre u Splitu (1979.), Univerzijada u Zagrebu (1987.), Svjetske vojne igre u Zagrebu (1999.), Svjetska vojna prvenstva u Splitu (2002.) i Solinu (2007.), Svjetsko prvenstvo za veterane u Zagrebu (2002.), Prvenstvo Europsko juniorsko prvenstvo u hrvanju za juniore u Zagrebu (2012.), Svjetsko juniorsko prvenstvo u hrvanju u Zagrebu (2014.), Međunarodni turnir "Trofej Jadrana" (25 puta)…

„Hodajuća enciklopedija hrvanja“, izvanrednog pamćenja i pun zanimljivih priča iz povijesti hrvanja Pave Kosović za mnoge je generacije bio "hrvački otac“, spreman surađivati, pružiti pomoć, te vlastitim angažmanom iznaći rješenje.

Komemoracija povodom njegove smrti održat će se 29. ožujka 2019. u 11 sati, u Sportskoj dvorani "Pešćenica",  Ulica grada Gospića 1, a pogreb istoga dana u 14:10 sati na groblju Miroševac.

U ime hrvatske olimpijske obitelji predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop uputili su obitelji Pave Kosovića brzojav sućut sljedećeg sadržaja:

Poštovana obitelji Kosović,

S dubokim žaljenjem primili smo vijest o iznenadnom odlasku našeg dragog kolege, sportskog prijatelja i dužnosnika Pave. U ime hrvatske olimpijske obitelji koja će ga pamtiti kao iznimnog čovjeka i suradnika, primite izraze duboke sućuti.