Ispis

Zagreb, 17. rujna 2018. - Nakon kratke bolesti sinoć je u Zagrebu u 68. godini preminuo dugogodišnji istaknuti sportski djelatnik, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Ivan Varvodić.
Rođen je 14. ožujka 1951. godine u Josipovcu kod Osijeka, a školovao se u Osijeku i Zagrebu. Najdublji trag u sportskom dužnosništvu ostavio je radom u Hrvatskom plivačkom savezu, ponajprije kao direktor reprezentacija u razdoblju od 1992. do 2007. godine.

Za vrijeme njegova mandata hrvatski plivači osvojili su više od 200 medalja na svim velikim plivačkim natjecanjima od Alpe-Adria do Olimpijskih igara.

Bio je višegodišnji ravnatelj Odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) i član Komisije za razvoj sporta HOO-a u aktualnom mandatu od 20016. do 2020. godine. Kao izniman sportski djelatnik Varvodić je bio i počasni član Europske plivačke federacije (LEN) te član Tehničke plivačke komisije Svjetske plivačke federacije (FINA).

Posljednji ispraćaj Ivana Varvodića bit će na Mirogoju 20. rujna 2018. godine (četvrtak) u 15 sati, a istoga dana je i komemoracija u prostorijama HOO-a (Dom sportova, soba 48) u 11 sati. (hoo/vk)