Slavonski Brod, 24. ožujka 2018. - Velika tragedija obilježila je subotnju nogometnu utakmicu u Slavonskom Brodu. Dvadesetšestogodišnji nogometaš Marsonije Bruno Boban preminuo je na terenu tijekom prvenstvene utakmice Treće Hrvatske nogometne lige - istok između domaće Marsonije i požeške Slavonije.

U 15. minuti slavonskog derbija najbolji ligaški strijelac srušio se na travnjak nakon što ga je lopta pogodila u predio prsnog koša. U pomoć su mu priskočili suparnički igrači i suigrači, dežurni liječnik, ubrzo i ekipa hitne pomoći, 45 minuta trajala je reanimacija i borba za Brunin život. Nažalost, svi pokušaji reanimacije nogometaša ostali su bezuspješni. Liječnička ekipa je u 16.20 sati zaključila da je mladić preminuo. Točan uzrok smrti bit će poznat po okončanju obdukcije u slavonskobrodskoj bolnici.Bruno Boban je bio član poznate nogometne obitelji iz Velike, brat Gabrijel trenutačno je nogometaš Osijeka, a u jednom su razdoblju karijere skupa branili boje NK Zagreb.

Sućut obitelji Boban, Hrvatskom nogometnom savezu i NK Marsonia uputili su predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop, a u poruci, između ostalog, stoji:
"Sve nas je potresla vijest o teškoj tragediji i gubitku života vašeg cijenjenog člana Brune Bobana. U ime hrvatske olimpijske i sportske obitelji primite izraze duboke sućuti". (hoo/hina/vk)