Zagreb, 19. svibnja 2017. (Hina) - U četvrtak je iznenada u Zagrebu, u 60. godini, preminuo istaknuti liječnik sportske medicine dr. Željko Šućur.


Sportska medicina bila mu je u središtu zanimanja i njoj je posvetio najveći dio karijere tijekom koje se brinuo za zdravlje naših najboljih skijaša Janice i Ivice Kostelić pa je bio i članom hrvatske olimpijske delegacije na ZOI Salt Lake City 2002. godine. Skrbio je i o zdravlju brojnih nogometaša, rukometaša i drugih sportaša.


Kao bivši bodybuilder, među prvima je u Hrvatskoj upozoravao na postojanje i zlouporabu raznih preparata koji se mogu lako dobiti u fitnes centrima te govorio o njihovoj štetnosti za zdravlje.


Posebno se zalagao za rekreativni sport, a napisao je i niz stručnih članaka o tjelesnoj aktivnosti i fitnesu te o važnosti nutricionizma. Bio je jedan od osnivača Cybex centra za izokinetiku i biomehaniku, prvog takve vrste u Hrvatskoj.


Posljednji ispraćaj doktora Željka Šućura je u ponedjeljak 22. svibnja u 14.10 na zagrebačkom groblju Mirogoj. (Hina) xad yad