Olimpijska obitelj - In memoriam

Zagreb, 30. svibnja 2020. - Višestruki hrvatski rekorder u dizanju utega, Silvio Bijelić, iznenada je preminuo u 27. godini života u ranim jutarnjim satima u subotu, 30. svibnja. Njegov trener Boško Čavka kazao je da se točan uzrok smrti još ne zna. "Solinski kiklop", kako su zbog korpulentnosti prijatelji zvali Bijelića, slovio je za najperspektivnijeg hrvatskog dizača utega nakon braće Musić jer u njegovu su vlasništvu ostala tri nacionalna dizačka rekorda u kadetskoj i dva u juniorskoj konkurenciji.

Split, 27. svibnja 2020. - U Splitu je danas nakon teške bolesti u 53. godini života preminuo veslački olimpijac Dario Vidošević. Rođen je u Splitu 13. travnja 1968. godine. Veslačku karijeru započeo je u splitskom Mornaru, da bi potom prešao u Gusar. Kao kormilar iz Gusara nastupio je u dvojcu s kormilarom na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine, kada su olimpijska posada bili još i Zlatko Celent i Mirko Ivančić. Zauzeli su sedmo mjesto.

Brčko / Zagreb, 7. svibnja 2020. - Potpredsjednik Olimpijskog komiteta/odbora Bosne i Hecegovine i član tročlanog Predsjedništva OK BiH, Siniša Kisić, preminuo je sinoć u 66. godini života u Općoj bolnici u Brčkom.