Ocjenjivački sud za natječaj "Olimpijski sport i umjetnost 2004", koji je raspisao Međunarodni olimpijski odbor (MOO), u sastavu prof. Stipe Sikirica, prof. Vasilije Josip Jordan, akademik prof. Mir...

Ocjenjivački sud za natječaj "Olimpijski sport i umjetnost 2004", koji je raspisao Međunarodni olimpijski odbor (MOO), u sastavu prof. Stipe Sikirica, prof. Vasilije Josip Jordan, akademik prof. Miroslav Šutej, uz ispriku dva člana, prof. Zlatka Kauzlarića-Atača i dr.sc. Nikole Švigira, u petak 10. listopada održao je prvu sjednicu na kojoj su određene propozicije i termini provedbe natječaja u nacionalnoj fazi. Glavni zadatak Ocjenjivačkog suda u nacionalnoj fazi jest odabir po tri najbolja rada u obje kategorije (skulpture, te slike, crteži i grafike) za plaketu Hrvatskog olimpijskog odbora te u skladu s pravilima odabir po jednog najboljeg djela u svakoj kategoriji za izbor MOO-a. Ocjenjivački sud je odlučio da će nacionalni natječaj provesti u nekoliko faza.

U prvoj fazi koja završava 31. listopada, kandidati su dužni na adresu Hrvatskog olimpijskog odbora, Tajništvo, s napomenom "Za Natječaj", Zagreb, Trg sportova 11, poslati najmanje četiri fotografije djela (klasične ili u digitalnoj formi) od kojih za skulpture iz najmanje četiri različita kuta gledanja, kao i prijavu autorskog rada, čiji je obrazac dostupan na web adresi HOO-a www.hoo.hr . U drugoj fazi slijedi poziv autorima najboljih radova koji su dužni na dan 18. studenoga dostaviti djela u Hrvatski olimpijski odbor kako bi Ocjenjivački sud mogao donijeti konačan sud o prvoj drugoj i trećoj nagradi. Prvonagrađeni radovi u obje kategorije odlaze na natjecanje u švicarsku Lausanneu.