Baku, 12. studenoga 2022. - Europski olimpijski odbori (EOO) uveličali su proslavu 30. obljetnice utemeljenja nacionalnog olimpijskog odbora Azerbajdžana. Izaslanstvo EOO-a, u kojem je bio i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i član Izvršnog odbora EOO-a Zlatko Mateša nazočilo je proslavi u Bakuu.

 

Goste iz EOO-a primio je i predsjednik Republike Azerbajdžan Ilham Alijev. Razgovaralo se o razvoju sportske infrastrukture i aktualnim projektima koji se provode u zemlji. U dvodnevnom programu događanja posvećenih 30. obljetnici NOO-a Azerbajdžana bilo je obilje događanja. Između ostaloga, održana je svečana akademija, likovna izložba s ovjekovječenim najupečatljivijim trenucima iz nacionalne olimpijske povijesti te prigodni koncert posvećen 30. obljetnici osnivanja NOO-a i članstva u međunarodnoj olimpijskoj obitelji. Izaslanstvo EOO-a, koje je predvodio predsjednik Spyros Capralos, u srdačnom je susretu s domaćinima čestitalo NOO-u Azerbajdžana važnu obljetnicu, uručivši im pritom i prigodne darove kontinentalne olimpijske udruge.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pridružuje se čestitkama NOO-u Azerbajdžana za 30. obljetnicu osnutka i primitka u međunarodnu olimpijsku odbitelj!