Ispis

BUDIMPEŠTA, 27. travnja 2012. – U Budimpešti se, u organizaciji Mađarskog olimpijskog odbora i Europskih olimpijskih odbora (EOO) od 26. do 28. travnja 2012. održava seminar EOO-a.

BUDIMPEŠTA, 27. travnja 2012. – U Budimpešti se, u organizaciji Mađarskog olimpijskog odbora i Europskih olimpijskih odbora (EOO) od 26. do 28. travnja 2012. održava seminar EOO-a.

Seminar je okupio predstavnike, uglavnom predsjednike i glavne tajnike, više od 40 europskih nacionalnih olimpijskih odbora. Hrvatski olimpijski odbor (HOO) predstavljaju predsjednik HOO-a i član Izvršnog odbora EOO-a Zlatko Mateša, glavni tajnik HOO-a Josip Čop te šef Misije OI London 2012. Damir Šegota. Glavne teme trodnevnog sastanka su nadolazeće Olimpijske igre London 2012. te Zimske olimpijske igre Soči 2014. Damir Šegota jedan je od pet šefova Misije koji su imali priliku upoznati sudionike seminara s planovima i ciljevima olimpijske delegacije.

U okviru seminara održavaju se i radionice posvećene dvjema važnim temama za razvoj europskog sporta - identifikacija talenata u sportu te novi načini komunikacije. Na radionici posvećenoj komunikaciji i društvenim medijima govorio je i glavni urednik Sportske televizije (SPTV) Jura Ozmec.

SPTV, u stopostotnom vlasništvu HOO-a, započela je s emitiranjem prije godinu dana. Prva je specijalizirana sportska televizija u Hrvatskoj, a dostupna je bez naknade u preko 92 posto hrvatskih domaćinstava, i to na MaxTV-u, Bnet-u, Optimi, Amisu, Iskonu, H1 te manjim kabelskim operaterima. U 12 mjeseci je obradila priče ili osvrte o 91 sportu i sportskoj grani s hrvatskim sportašima u vlastitim TV prikazima, imala je 104 izravna prijenosa sportskih događaja iz Hrvatske te je ugostila više od 158 sportaša i sportskih djelatnika i dužnosnika. Za vrijeme OI London 2012. SPTV će imati svoj studio u Hrvatskoj kući te će svakodnevno izvještavati i prenositi intervjue sa sportašima, sportskim dužnosnicima i drugim zanimljivim osobama.