Ispis

ZAGREB, 22. siječnja 2010. – Za vrijeme privatnog posjeta Šri Lanki, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša odazvao se pozivu kolege Hemasiri Fernanda,

ZAGREB, 22. siječnja 2010. – Za vrijeme privatnog posjeta Šri Lanki, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša odazvao se pozivu kolege Hemasiri Fernanda, predsjednika Olimpijskog odbora Šri Lanke. Tom prigodom su potpisali Sporazum o sportskoj suradnji koji otvara mogućnost razmjene trenera i sportaša, razmjene stručnih znanja kao i stručnih znanja o sportskoj infrastrukturi. Obje strane su se usuglasile kako će zajednički raditi na promociji sporta i prijateljstvu putem programa razmjene vrhunskih sportaša kao ambasadora sporta. Predsjednik OO Šri Lanke izrazio je želju za posebnom pomoći HOO-a u razvoju rukometa i školovanju trenera.
Dvojca predsjednika razgovarali su i o suradnji kontinentalnih olimpijskih organizacija, obzirom da je predsjednik Mateša član Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora (EOO).