Ispis

Zagreb, 3. listopada 2018. - U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je sedma sjednica Hrvatskog fair play odbora (HFPO), a predsjedavala joj je čelnica Odbora Danira Bilić.

 

Na sjednici je predstavljena brošura Bonton ponašanja u športu za djecu školskog uzrasta, suatorica Nataše Muždalo iz Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) i prof. dr. Zrinke Greblo Jurakić (Hrvatski studiji). Druga je to edicija bontona za djecu u sportu, nakon premijerne uspješnice za predškolski uzrast. Kako je istaknula Muždalo, uslijedit će bontonske brošure i za ostale skupine sudionika u sportu - studente, trenere, suce, roditelje, navijače...

- Bonton u sportu zapravo je škola za život i nove generacije, počevši od malenih vrtićara, moraju odrastati uz fair play kao sastavnicu svog života - poruka je prof. Greblo Jurakić tijekom gostovanja na sjednici HFPO-a.

Njezina suatorica u projektu „sportskih bontona“, Nataša Muždalo, inače, iznimno aktivna i kreativna članica HFPO-a, sudjelovat će u promociji bontonskih uradaka po Hrvatskoj, a početkom studenoga predviđeno je i predstavljanje u Zagrebu. Niti dodatnih aktivnosti ne nedostaje HFPO-u, između ostaloga, mladim olimpijcima u Buenos Airesu odaslane su razglednice s fair play porukama, kao i brošure o korektnom ponašanju u sportu.

Članovi Odbora razmotrili su plan aktivnosti HFPO-a za razdoblje do kraja 2018., kao i informacije o pripremama za kongres i skupštinu Europskog fair play pokreta (EFPP), 22. i 23. studenoga 2018. u Bruxellesu. O tome ih je izvijestila Biserka Vrbek (HOO), hrvatska predstavnica u vodećem tijelu Europskog fair play pokreta koja će i nazočiti godišnjem skupu vodećih europskih "ferplejovaca". (hoo/vk)