Zagreb, 10. studenoga 2017. - U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na Trgu Krešimira Ćosića u Zagrebu Hrvatski fair play odbor (HFPO) odradio je 4. sjednicu u aktualnom sazivu. Nazočilo je i aktivno sudjelovalo deset (od 16) članova, a predsjedavala je čelnica Odbora Danira Bilić.

Nakon izvješća o sudjelovanju tročlanog izaslanstva na izvrsno organiziranom kongresu, potom i skupštini Europskog fair play pokreta (EFPP-a) u Izraelu, na red su došle domaće organizacijske teme. Naime, tijekom skorašnje skupštine Europskih olimpijskih odbora (EOO) u Zagrebu (24. i 25. studenoga) predstavnici HFPO-a sastat će se s vodstvom Europskog fair play pokreta, a nekoliko tjedana kasnije HFPO će održati svečanu sjednicu povodom desete obljetnice utemeljenja. Za spomenutu svečanost iznova je potvrđen termin - 15. prosinca 2017. godine. 

Raspravljalo se i o prijedlozima laureata, odnosno zaslužnika, kojima će biti uručene nagrade HFPO-a na proslavi desetljeća djelovanja, a odlučeno je i da se raspiše natječaj za godišnjeg laureata, sportaša ili udrugu koji će primiti HOO-ovu Nagradu za fair play na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta (20. prosinca). Uslijed obilja aktivnosti poduzetnih članova, HFPO će uskoro potpisati čak tri ugovora o partnerstvu (suradnji) - s Hrvatskim školskim sportskim savezom (HŠSS), Hrvatskim akademskim savezom (HAS) i Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA). Također, odlučeno je da se pokrene projekt imenovanja koordinatora za fair play po županijskim sportskim zajednicama, u čemu će pomoći i HOO-ov Ured za programe lokalnog sporta. Predsjednica Bilić izvijestila je članove Odbora o natječaju Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog školskog sportskog saveza „Školski sport i olimpijski pokret“, koji će u 2018. godini kao glavnu temu imati upravo fair play. (hoo/vk)