Ispis

 

ZAGREB, 4. prosinca 2008. – Jedna od naših ključnih zadaća jest mladima pokazati sve ono dobro u sportu, ali isto tako i upozoriti na ono što je loše te time educirati mlađu školsku populaciju, kao i sportske organizacije o primjeni temeljnih načela fair playa, mogao bi to biti opći zaključak redovne 4. sjednice Hrvatskog fair play odbora u čijem su sastavu predstavnici Vijeća HOO-a, Morana Paliković Gruden, Nada Senčar, Romana Caput Jogunica, Verica Haraminčić, Dubravko Ižaković, Biserka Vrbek na čelu s predsjednicom Biserkom Perman te ugledni sportski novinari, članovi HZSN-a Romano Janečić, Jura Ozmec, Marin Šarec i Ivana Lukačić.


Hrvatski fair play odbor suglasan je da je školski sustav u Hrvatskoj, a pokazale su to aktivnosti Hrvatskog školskog sportskog saveza i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, iznimno otvoren u edukaciji mladih o vrijednostima koje promovira fair play, a HFPO svojim temeljnim zadaćama u razvoju fair play inicijativa, širenju poštenja i poštovanja, promidžbi i očuvanju vrijednosti sporta, borbi protiv bilo kakvog oblika nasilja na sportskim natjecanjima, želi mlade podučiti da je fair play srce sporta, a da je sport takav kakvog ga učinimo sami.

Hrvatski olimpijski odbor zajedno s Hrvatskim zborom sportskih novinara osnivač je Hrvatskog fair play odbora, a čini ga 15 članova (11 članova predstavnika Vijeća HOO-a te četiri člana predstavnika HZSN-a).