Hrvatski fair play odbor

Hrvatski fair play odbor utemeljen je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 10. svibnja 2006. godine, a  čine ga predstavnici HOO-a i Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN). Zadaća Odbora je sustavno promicanje vrijednosti fair playa na načelima tolerancije i međusobnog poštovanja u svim oblicima sporta te doprinositi njegovu napretku prema pravilima Međunarodnoga i Europskoga fair play pokreta.

Prvi članovi Odbora imenovani su u rujnu 2007. godine iz redova olimpijaca, uglednika hrvatskoga sporta i javne riječi među kojima su Stojko Vranković, Nada Senčar, Gordan Kožulj, Verica Haraminčić, Morana Paliković Gruden, Romana Caput Jogunica, Goran Jukić, Luciano Sušanj, Dubravko Ižaković, Jura Ozmec, Biserka Vrbek, Marin Šarec, Romano Janečić i Ivana Lukačić. Za prvu predsjednicu Hrvatskog fair play odbora Vijeće je imenovalo Biserku Perman, vrhunsku kuglačicu i članicu Odbora.

 

Opširnije

Zagreb, 18. veljače 2020. - Pod predsjedavanjem čelnice Danire Bilić, Hrvatski fair play odbor (HFPO) održao je u prostorijama HOO-a 10. sjednicu, na kojoj je predstavljen najnoviji uradak iz edicije sportskih bontona - Bonton ponašanja u športu za trenere.

Zagreb, 29. studenoga 2019. - Osma sjednica Hrvatskog fair play odbora (HFPO), održana u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora pod predsjedanjem čelnice HFPO-a Danire Bilić, imala je sedam točaka dnevnog reda, a u središnju točku pretvorila se rasprava o nominacijama za ovogodišnju HOO-ovu Nagradu za fair play. Gotovo jednoglasna odluka desetak nazočnih članova HFPO-a treba još dobiti potvrdu na sjednici Vijeća HOO-a 3. prosinca, a uručenje nagrade uslijedit će na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 19. prosinca u zagrebačkom hotelu Westin.

Zagreb, 18. studenoga 2019. - Predsjednica  Hrvatskog fair play odbora (HFPO) Danira Bilić i hrvatska članica Europskog fair play pokreta (EFPP) Biserka Vrbek uputile su sportskim udrugama, sportašicama i sportašima i svim drugim dionicima sportskog sustava u RH obavijest o raspisu natječaja za dodjelu HOO-ove nagrade za fair play. Za početak se naglašava da će 19. prosinca 2019. godine na Velikom danu hrvatskog sporta biti dodijeljena i Nagrada za fair play za 2019. godinu, a trebala bi je dobiti osoba/udruga koja je svojim nastupom, ponašanjem ili na drugi način u tijeku natjecanja ili u svezi s natjecanjem u 2019. godini iskazala izrazito fair i sportsko ponašanje.