Olimpijske igre Rio 2016.

Olimpijske igre Rio 2016. održale su se u Riju (Brazil) od 5. do 21. kolovoza 2016. godine. Na Igrama je nastupilo 11.544 sportaša iz 205 zemalja a natjecali su se u 33 sporta.  Hrvatska olimpijska delegacija brojila je 88 sportaša (od kojih je 19 sportašica) a natjecali su se u 18 sportova: atletika, biciklizam, boks, gimnastika, dizanje utega, hrvanje, jedrenje, judo, košarka, plivanje, rukomet, skokovi u vodu, stolni tenis, streljaštvo, taekwondo, tenis, vaterpolo i veslanje. U pratnji su bile 82 službene osobe pod vodstvom Misije HOO-a.


Hrvatski stijeg na svečanosti otvaranja Igara 5. kolovoza nosio je kapetan srebrne vaterpolske olimpijske reprezentacije Josip Pavić, a na zatvaranju 21. kolovoza braća Martin i Valent Sinković, zlatni u dvojcu na pariće.
Hrvatski olimpijci na Igrama su osvojili 5 zlatnih, 3 srebrna i 2 brončana, sveukupno 10 odličja; Zlatne medalje osvojili su Sandra Perković (disk), Sara Kolak (koplje), Šime Fantela i Igor Marenić (klasa 470), Martin i Valent Sinković (dvojac na pariće), te Josip Glasnović (trap). Vaterpolisti, Tonči Stipanović (klasa laser) i Damir Martin (samac) osvojili su srebra, a Filip Hrgović (boks) i Blanka Vlašić (skok u vis) bronce.

 

 

Filip Hrgović na Olimpijskim igrama u Riju osvojio je najmanje broncu, a za zlato ga očekuju još dvije borbe. Saznajte na što prvo pomisli kad dobije medalju.

 

Zagreb, 28. srpnja 2016. - Članove delegacije ispratili su predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, glavni tajnik HOO-a Josip Čop te ministri Predrag Šustar i Zdravko Marić. Sreću i uspjeh u natjecanju te što više medalja poželjeli su im i predsjednik Nacionalnog vijeća za sport Predrag Sloboda te pomoćnica ministra za sport i najtrofejnija hrvatska olimpijka Janica Kostelić.

Na ispraćaju je predstavljena službena sportska odjeća olimpijaca tvrtke Erke, posebna linija Startasica i besplatna mobilna aplikacija „HOO – Rio 2016” za iOS i Android platforme.

 

Zagreb, 15. lipnja 2016. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Poliklinika AVIVA predstavili su danas hrvatsku olimpijsku rukometnu reprezentaciju Rio 2016. te Polikliniku AVIVA kao službenu zdravstvenu organizaciju hrvatskih olimpijaca. Naši su rukometaši pripreme za put na Olimpijske igre u Rio započeli sistematskim pregledima u Poliklinici AVIVA, a ovu su prigodu iskoristili i za druženje s medijima, predstavljanje olimpijske momčadi i plana priprema.