OI Rio - najave

Olimpijske igre Rio 2016. održale su se u Riju (Brazil) od 5. do 21. kolovoza 2016. godine. Na Igrama je nastupilo 11.544 sportaša iz 205 zemalja a natjecali su se u 33 sporta. Hrvatska olimpijska delegacija brojila je 88 sportaša (od kojih je 19 sportašica) a natjecali su se u 18 sportova: atletika, biciklizam, boks, gimnastika, dizanje utega, hrvanje, jedrenje, judo, košarka, plivanje, rukomet, skokovi u vodu, stolni tenis, streljaštvo, taekwondo, tenis, vaterpolo i veslanje. U pratnji su bile 82 službene osobe pod vodstvom Misije HOO-a.


Hrvatski stijeg na svečanosti otvaranja Igara 5. kolovoza nosio je kapetan srebrne vaterpolske olimpijske reprezentacije Josip Pavić, a na zatvaranju 21. kolovoza braća Martin i Valent Sinković, zlatni u dvojcu na pariće.
Hrvatski olimpijci na Igrama su osvojili 5 zlatnih, 3 srebrna i 2 brončana, sveukupno 10 odličja;
Zlatne medalje osvojili su Sandra Perković (disk), Sara Kolak (koplje), Šime Fantela i Igor Marenić (klasa 470), Martin i Valent Sinković (dvojac na pariće), te Josip Glasnović (trap). Vaterpolisti, Tonči Stipanović (klasa laser) i Damir Martin (samac) osvojili su srebra, a Filip Hrgović (boks) i Blanka Vlašić (skok u vis) bronce.

 

Službena web stranica Igara

Hrvatska olimpijska delegacija
Projekt RIO 2016. 
Lista hrvatskih sportaša na OI Rio 2016.

 

Preliminarni raspored nastupa hrvatskih olimpijaca - PDF

 

 

ZAGREB, 20. kolovoza 2016. (Hina/Hoo) - Petnaestog natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, u subotu 20. kolovoza održat će se natjecanja u 17 sportova i u svima će se dijeliti medalje, a hrvatski sportaši će nastupiti u atletici i vaterpolu.

ZAGREB, 19. kolovoza 2016. (Hina) - Četrnaestog natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u petak 19. kolovoza održat će se natjecanja u 19 sportova, a u njih 12 će se dijeliti medalje. Hrvatski sportaši će nastupiti u boksu.

ZAGREB, 18. kolovoza 2016. (Hina) - Najava važnijih sportskih događaja za petak, 19. kolovoza.