Zagreb, 3. veljače 2014. – Na XXII. Zimske olimpijske igre u Sočiju koje će se održati od 7. do 23. veljače 2014. glavnina Hrvatske olimpijske delegacije sa 26 članova pod vodstvom šefa Misije Damira Šegote, putuje charter zrakoplovom u utorak, 4. veljače u 9 sati i 50 minuta iz Međunarodne zračne luke "Zagreb".

Zagreb, 3. veljače 2014. – Na XXII. Zimske olimpijske igre u Sočiju koje će se održati od 7. do 23. veljače 2014. glavnina Hrvatske olimpijske delegacije sa 26 članova pod vodstvom šefa Misije Damira Šegote, putuje charter zrakoplovom u utorak, 4. veljače u 9 sati i 50 minuta iz Međunarodne zračne luke „Zagreb“.

U sastavu hrvatske delegacije 11 je sportaša među kojima je osam alpskih skijaša; Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, Filip Zubčić, Sebastian Brigović, Andrea Komšić i Sofija Novoselić te trostruki osvajač srebrnih olimpijskih medalja Ivica Kostelić (ZOI Torino 2006.– 1 i ZOI Vancouver 2010. - 2), ujedno i stjegonoša na svečanosti otvaranja Igara.

Prvi put na Zimskim olimpijskim igrama Hrvatska će imati natjecatelja u snowboardu, a to će biti Zagrepčanka Morena Mlakar. U natjecanju trkača skijaša nastupit će Edi Dadić i Vedrana Malec koja će nositi zastavu na svečanosti zatvaranja Igara.

U pratnji Hrvatske olimpijske delegacije je 10 službenih osoba zaduženih za svaku stručnu logističku podršku uz pet članova Misije zadužene da uvjeti nastupa hrvatskih olimpijaca na Igrama budu besprijekorni. S njima u zrakoplovu za Soči u koji stižu u 15 i 45 po lokalnom vremenu su glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop i članovi olimpijskih delegacija Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Prema pravilima Međunarodne skijaške federacije s akreditacijama je još 11 članova hrvatskog skijaškog tima među kojima je šesterostruka osvajačica olimpijskih odličja Janica Kostelić, nositeljica četiri zlata (ZOI Salt Lake City 2002. – 3 i ZOI Torino 2006. -1) te dva olimpijska srebra (ZOI Salt Lake City 2002. – 1 i ZOI Torino 2006. – 1).

Među predstavnicima hrvatskih medija, ukupno njih 31, pet je iz tiskovnih medija, pet radijskih te 21 iz televizijskih kuća.