Zagreb, 22. veljače 2022. - U Hrvatsku se noćas vratila posljednja skupina pekinških olimpijaca i članova olimpijskog izaslanstva. Zrakoplovom do Milana, a potom cestovnim načinom do Zagreba i Gorskog kotara. U njoj je bilo troje naših skijaških "nordijaca" - Vedrana Malec, Tena Hadžić i Marko Skender. 

 

Osim što je bio stjegonoša (skupa sa Zrinkom Ljutić) na svečanosti otvaranja Igara, Marko Skender (20) nastupio je u svim planiranim disciplinama i zadovoljan je ostvarenim rezultatima u debitantskom nastupu na Igrama.

U sličnom raspoloženju vratila se i najmlađa hrvatska olimpijka u Pekingu, Tena Hadžić.

- Jako sam zadovoljna nastupom na mojim prvim Olimpijskim igrama i nadam se da mi neće biti posljednje. Zatvaranje Igara bilo je predivno, bila mi je velika čast nositi hrvatsku zastavu na završnoj svečanosti - kazala je 17-godišnja skijaška trkačica.  

Za razliku od nje, iskusna Vedrana Malec (31) potvrdila je da je trećim olimpijskim nastupom (Soči 2014., Pjongčang 2018. i Peking 2022.) zaokružila vlastite olimpijske ambicije. 

 

Unatoč ponoćnom terminu dolaska pred zagrebački Dom sportova, pomoćnik glavnog tajnika za Olimpijski program i šef Misije HOO-a u Pekingu, Damir Šegota, dočekao je povratnike iz Pekinga. (hoo/vk)