Zagreb, 18. veljače 2022. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u Zračnoj luci Franjo Tuđman doček muške alpske reprezentacije koja nas je predstavljala na Zimskim olimpijskim u Pekingu. U središtu pozornosti 14-eročlane delegacije bili su olimpijci Filip Zubčić, Samuel Kolega i Matej Vidović.

Osim olimpijskog trojca, uz izraze dobrodošlice, prigodne darove HOO-a dobili su i ostali članovi izaslanstva: treneri Marko Šuman, Goran Vidović i Pavel Grašič, njihovi pomoćnici Elias Kolega, Tomislav i Tamara Zubčić, serviseri skija Robert Horvat i Branko Gegač, fizioterapeut Zoran Pršo te tehničko osoblje Igor Jakopović i Nenad Eror.
Podsjetimo, alpski skijaši su nam u Pekingu bili ponajveće uzdanice za povratak hrvatskih zimskih olimpijaca na pobjednička postolja, ali nisu u tome uspjeli. Najbolji rezultat ostvario je naš najbolji skijaš Filip Zubčić 10. mjestom u veleslalomu, dok je Samuel Kolega u toj utrci bio 21. S velikim nadama iščekivao se olimpijski slalom, u kojem se spomenutom dvojcu pridružio i treći naš adut - Matej Vidović. Epilog je bio takav da je najmlađi član terceta - Samuel Kolega - 15. mjestom ostvario i najbolji plasman karijere, dok je Filip Zubčić bio 18., a Matej Vidović 20. Ruku na srce, imati trojicu skijaša u Top 20 olimpijskog slaloma - vrijedan je domet.
Brzoklizačica na kratkim stazama Valentina Aščić krenula je skupa s „alpincima“ iz Pekinga, ali nije bila na dočeku u Zagrebu jer je izravno sa ZOI-ja otputovala na pripreme za nastavak sezone. Kao debitantica na Igrama, ujedno i u sportu u kojem je Hrvatska premijerno bila zastupljena, Aščić je nastupila u dvije discipline - na 500 metara zauzela je 23. mjesto, a na 1500 metara bila je 25.
Od hrvatskih predstavnika u Pekingu posljednjih dana Igara aktivni su još samo skijaški trkači - Marko Skender i Vedrana Malec. (hoo/vk)

 

DODATAK:

Tonske izjave - https://we.tl/t-sD88nO3lB3

Video izjave i pokrivni kadrovi (sirovina) - https://we.tl/t-Pr8LV2Xl25

Fotogalerija - Izvor fotografija: Hrvatski olimpijski odbor - https://we.tl/t-UDGDJP1Eps

Za sve upite stojimo Vam na raspolaganju na mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.