Peking / Zhangjiakou, 16. veljače 2022. - Hrvatske predstavnice u skijaškom trčanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu - Vedrana Malec i Tena Hadžić - nastupile su u ekipnoj sprint utrci i zauzele 10. mjesto u svojoj polufinalnoj skupini, od ukupno 12 reprezentativnih štafeta.

 

Nažalost, to se pokazalo nedovoljnim za nastup u finalu. Nakon prve izmjene Hrvatska je bila pretposljednja 11., a potom ju je Malec u drugoj i šestoj izmjeni dovela do 10. mjesta u vremenu 26 minuta i 29.23 sekunde. U svom posljednjem pekinškom nastupu Hadžić je odradila neparne izmjene (prvu, treću i petu), a Malec parne (drugu, četvrtu i šestu). Iza hrvatskih skijašica na cilj su stigle samo Latvijke (26:46.26), dok je turska štafeta zaostala za cijeli krug te je nakon četvrte izmjene to značilo i njihovu diskvalifikaciju.

U finale su se prema plasmanu iz prve polufinalne skupine plasirale reprezentacije Njemačke, SAD-a, Austrije i Švicarske, a iz druge - Rusija, Finska, Švedska i Norveška.

 

Posljednje nastupe u skijaškom trčanju na ZOI-ju od naših će predstavnika ostvariti u ski-maratonu Marko Skender na 50 km (19. veljače) i Vedrana Malec na 30 km (20. veljače).