Peking, 11. veljače 2022. - Jedini hrvatski predstavnik koji je u petak nastupio na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu bio je skijaški trkač Marko Skender. U disciplini 15 km klasičnim načinom Skender je zauzeo 85. mjesto u konkurenciji 97 natjecatelja, koliko ih se pojavilo na startu utrke u skijaškom centru Zhangijakou.

 

Za olimpijskim pobjednikom, Fincem Iivom Niskanenom (37:54.8 minuta), Skender je zaostao 10 minuta i 36 sekundi. Srebrno odličje pripalo je ruskom predstavniku Aleksanderu Bolšunovu (+23.2 sekunde), dok je broncu osvojio Norvežanin Johannes Hoesflot Klaebo (+37.5 sekundi).

 

- Završio sam s 15-kilometarskom utrkom klasičnom tehnikom u poprilično teškim uvjetima na stazi. Bilo je hladno i osjećao se manjak kisika jer je velika nadmorska visina. Iako nije bio moj dan, rezultat je prilično solidan. Dao sam sve od sebe i zadovoljan sam - kazao je Marko Skender nakon utrke.

Na ZOI-ju u Pekingu subota je dan bez nastupa naših predstavnika, drugim riječima, donosi „zatišje pred buru“ - nedjeljni veleslalomski nastup naših alpskih skijaša. (hoo/vk)