Peking, 10. veljače 2022. - Hrvatske skijaške trkačice Vedrana Malec i Tena Hadžić nastupile su u klasičnoj utrci na 10 km kao jedine naše predstavnice koje su izašle na borilište petog natjecateljskog dana za naše sportaš(ic)e na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. U konkurenciji 98 natjecateljica Malec je bila 73., a Hadžić 83.

 

Zlatno odličje osvojila je Norvežanka Therese Johaug (drugo zlato nakon skiatlona, ukupno peto u karijeri), a naše su predstavnice za pobjednicom zaostale - 6:25 minuta (Malec) i 8:21 minuta (Hadžić).

- Utrka na 10 kilometara klasičnim stilom meni je osobno najmanje draga disciplina i godinama sam je izbjegavala, no budući da smo na Olimpijskim igrama, nisam je željela propustiti. Na kraju sam zadovoljna što sam startala u njoj i još zadovoljnija što sam je završila, iako će se moja pluća i moje ruke sigurno još solidna tri dana oporavljati od ove utrke - izjavila je iskusna Vedrana Malec. 

- Ovo mi je bio drugi olimpijski nastup, u kojem sam prvi put nastupila u disciplini na 10 kilometara. Bila je to naporna utrka na vrlo zahtjevnoj stazi, zapravo se nikad i nisam natjecala na stazi takve konfiguracije. Sljedeća utrka mi je team-sprint s Vedranom Malec 16. veljače i jako joj se veselim - kazala je olimpijska debitantica Tena Hadžić. (hoo/vk)