Peking, 5. veljače 2022. - Hrvatska snowboardašica Lea Jugovac, koja je u noći s petka na subotu po hrvatskom vremenu kao prva od naših predstavnika trebala nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, nije se pojavila na startu natjecanja discipline slopestyle.

Budući da joj je nalaz testiranja na koronavirus graničio s pozitivnim, podvrgnuta je novom testiranju, što se pretvorilo u gotovo cjelonoćno čekanje rezultata. U takvim okolnostima bilo je gotovo nemoguće stići i na natjecanje koje joj je trebalo predstavljati olimpijski debi.

- Nažalost, morala sam propustiti nastup u slopestyleu jer sam jučer dobila obavijest o pozitivnom testu, a obzirom da se radilo o granično pozitvnom testu, morala sam se ponovno testirati. Na veliku žalost, osim što sam propustila ceremoniju otvaranja Igara, došlo je do toga da sam morala propustiti i svoj nastup. Ta procedura se toliko oduljila da sam od osam sati navečer bila izolirana i tek sam u ranim jutarnjim satima stigla u Olimpijsko selo, udaljeno gotovo četiri sata vožnje od Pekinga. Budući da sam spavala samo nekoliko sati nakon te burne i stresne noći, procijenjeno je da je nemoguće odraditi nastup na željenoj razini - pojasnila je Lea Jugovac, završivši izjavu u optimističnom tonu:

- Rezultat novog testa bio je negativan, što je dobro jer se mogu usmjeriti na svoj sljedeći nastup - 14. veljače u big airu.

Misija HOO-a u Pekingu provjerava okolnosti uslijed kojih je došlo do izostanka premijernog nastupa hrvatske snowboardašice.