Zagreb, 18. siječnja 2022. - Hrvatskoj su potvrđene još dvije olimpijske norme za Zimske olimpijske igre u Pekingu (4. - 20. veljače). Imat ćemo i treću, zasad neimenovanu, predstavnicu u alpskom skijanju koja će se pridružiti Zrinki Ljutić i vjerojatno Leoni Popović.

 

Drugi put, nakon ZOI-ja u Sočiju 2014. godine (Morena Makar 13. mjesto u half-pipeu), Hrvatska će imati predstavnicu u snowboardu (daskanje na snijegu). Pekinška uzdanica Lea Jugovac (27) nastupit će u dvije discipline - big airu i slopestyleu. 

Jednako tako, hrvatska predstavnica u brzom klizanju na kratke staze (short track speed skating), Valentina Aščić, nastupit će u dvije discipline - na 500 i 1500 metara. Prvotno je kroz timski reprezentativni nastup Hrvatskoj pripala norma na kraćoj dionici - 500 metara.

Hrvatska trenutačno ima 11 olimpijskih normi za Peking - 6 (3+3) u alpskom skijanju, 3 (1+2) u nordijskom skijanju te po jednu u brzom klizanju na kratkim stazama i snowboardu. Iščekuje se rasplet realokacijskog procesa u biatlonu i bobu. (hoo)